Ležeći položaj je dobar samo za ljubavne stvari

Probudim se i ponedeljak je i na televiziji pričaju o prolećnom umoru. Promenim kanal. Dovoljno je toga i bez televizije.

Lakše bi mi bilo da se sad pokrijem preko glave i ostanem tako do sledećeg proleća. (Nema veze što je i sad proleće).

Ali nemam tu privilegiju.

Zbog toga ustanem i održim sebi predavanje.

Ovako stoje stvari. Ako ti ne ustaneš sada – niko neće ustati umesto tebe. Postoji ta jedna zeznuta stvar. Svi ti problemi, obaveze i mrzovolja, koji te čekaju ispred kreveta, ako te predugo čekaju na kraju će uskočiti u krevet. Ne treba ti crni pojas u karateu da shvatiš – ležeći položaj i nije najbolji položaj za borbu.

Zato, pokret! Postoji miris kafe. Opojni ukus čaja na kuhinjskom stolu. Terasa. Ili pogled kroz prozor. Ako umeš da se igraš sa svojim mozgom, zadivljujući pogled biće i u zgradu preko puta.

Zato, pokret! Kaži sebi da si faca dok se češljaš ili pereš zube. Ogledalo u kupatilu nema većeg prijatelja od tebe. Nasmeši mu se za dobro jutro.

Zato, pokret! Glavna caka je da prvi pružiš ruku. Lepom vremenu, lepom raspoloženju, svemu lepom. I ne tvrdoglavi se. pametniji popušta. Ako ti ne popustiš, mrzovolja će te držati u šaci. Opusti se izmigolji – iz svoje tuge, iz svoje dosade, iz svog kreveta!

Istina, svet neće da stane bez tebe, ali ti ćeš stati bez svog sveta.

Ustani i udahni duboko!

Život treba da se gradi!

Ne treba ti diploma da razumeš – ležeći položaj je dobar samo za ljubavne stvari. (A i tad nije obavezan).

Dakle, Žmua i K. za ruku i marš napolje. Život treba da se živi!

 

Autorka: Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: pinterest.com

 

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.