Kad zagrliš onog kog voliš

Volela bih da znam kako si prvi put nekog grlio. Da li su tvoji prsti isto ovako golicali nečiji vrat i tražili nemoguće stvari.

Neke ljubavi su kao ona šećerna vuna. Zalepe ti se za pogled, zube i prste. Od njih ne možeš da se opereš. Nisam baš najbolje razumela zašto si postao super lepak za moju dušu, ali mi je jasno da odlično sastavljaš ona polomljena mesta. Tamo gde su drugi malo jače pritisli, pa srce napuklo, ti si grlio. 

Zagrliš i zgnječiš one loše misli. Zagrliš i probudiš se u nama. Više od jednog zagrljaja ne možeš da tražiš.

Neki zagrljaji su jednostavno taman.

Volim ovu našu modernu bajku. Mogu da ti poželim laku noć i kad nisi pored mene. Nekad je taj poljubac putovao preko zvezda. Zaljubiš se, pa gledaš u nebo. Nadaš se da i ona druga strana isto tako u nebo gleda. Volite se kosmički. Sad se volimo kosmički i bežično. Ljubav kačimo na mrežu. To je naš nevidljivi štrik na kom sušimo osmehe, pokisle dodire i ljubavne fleke.

Postoje ljudi koji se čuvaju, žive zdravim životom – pa ipak umru negde na kraju. Misliš da ljubav može da traje ako je pažljivo čuvaš? Da bude besmrtna, ono što ostaje?

Ima li svrhe da naša ljubav ostane za nama jednom kad nas ne bude? Ko će tada o njoj brinuti? Ušuškanoj u mojim pričama, u porodičnim albumima, u srcima naše dece?

Upiši nas na spisak onih koji putuju po svetu. Rezerviši karte za mesta koja su drugi zaboravili jureći u Veneciju, Pariz i druge vašare za zaljubljene. Vodi me tamo gde nećemo sresti nikog osim nas. Čak i kad stojimo na trgu sa još hiljadu ljudi.

Zaveslaj mojim snovima. I to tako da ti moji snovi budu i vesla i čamac i more. Ogrni se mnome kad izađeš na sneg. Ja umem najtoplije da se pretvorim u ljubavne stihove sveta. Niko neće čuti šta ti šapućem iza uha.

Neću da znam kako si prvi put nekog grlio. Ne želim da znam šta su tvoji prsti ispisivali po tuđim obrazima. Sada na mom licu tetoviraju nemoguće. I to je dovoljno da znam da za nas nemoguće ne postoji.

Autorka: Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: pinterest.com

 

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.