U Hozierovoj pjesmi

Bojim se da sam sve u životu uradila pogrešno. I bojim se da ću ovu rečenicu da ti kažem kada budeš sjedio kraj mog bolničkog kreveta pokušavajući da budeš hrabar. Imat ću crveni ruž na usnama i mozaik bora na licu, sijedu kosu, i iza sebe bezbroj priča. Ti ćeš prikrivati svog Parkinsona i zanemarivati mog Alzhajmera. Bit ćemo ono dvoje kojima je premalo jedan život da se vole. Reći ću ti da sam potrošila život na snove A ti ćeš da me stiskaš za ruku i vraćaš u neke daleke dane potrošene na maštu, baš kao što i sada to radiš.

Sve stvari koje si uradila u mašti su savršene. Jer ne znaju svi ni da maštaju. Iako je mašta dostupna svima, neki od nas potroše život a da nikada ne spoznaju maštu. A ti? Ti i sada sjediš preko puta mene a znam da si nas odvela negdje daleko. Možda u Pariz u 1920. godinu ili smo na onom trijemu trošne kuće u Meksiku. Možda lutamo stepama Sibira, ili u Africi ti u šatoru pišeš na pisaćoj mašini a ja ispred šatora čistim pušku… Ili možda nikako nismo na Zemlji? Možda jedemo šećernu vunu na nekoj nepoznatoj planeti. Ili se sunčamo na nekoj od zvijezda i bućkamo stopala u svemiru?I kažeš da nisi ništa uradila kako treba? A to što smo proputovali cijelu Zemlju i pretvarali se u ptice i zvijeri, zar to nije smisao življenja? Ljubav koju si protkala kroz nas je jedino za što, na kraju, znaš da si uradila baš kako treba! Tvoj osmijeh mi govori da smo i sada negdje gdje ne može niko da nas nađe!
U Hozierovim prstima smo! Mi smo dvoje koje vode ljubav na njegovim žicama od gitare. Tako nastaju sve divne njegove pjesme.

Sviđa mi se! Vidim nas. Ti si najdivnija nota ogrnuta u ogrtač od tila, neukrotive crvenkastosmeđe kose, napravljena od svilenkaste kože boje labuda.

Kradeš mi maštu!

Ne kradem, samo te pratim u njoj.

Konobar je donio kafu, sunce je umilno grijalo lica, a mi smo zamišljeno nastavili da se volimo dok je iz kafea do nas dopirao Hozierov glas:

„Babe, there’s something wretched about this
Something so precious about this
Oh what a sin…“

Autorka: Luna H.

Fotografija: tumblr.com

luna-h-blacksheep.rs

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.