Planovi za budućnost

Šta to gledaš. Ma ništa. Reci mi, šta to kriješ od mene. Ma ne krijem, gledam miksere. Kakve miksere. Kako kakve, pa za tortu mi treba mikser. Znaš kako ima nekih lepih, u boji, nisam ni znala da su toliko lepi. A hoćeš da praviš tortu. Pa hoću. Ne jednu, mnogo torti. Hoću da pravim torte i kolače za jednoroge. I onda mi treba mikser. To i krofne. Neke krofne će biti za jednoroge, neke za obične konje. Mada, znaš, nema običnih konja među ljudima koje volim, to su sve prerušeni jednorozi, ako mene pitaš. I ti ćeš da im praviš torte. Pa da.

Da se smeju i da im bude lepo. Slatko jedeš da ti bude lepo, slano da se zasitiš, pričala sam ti već o tome. Jesi. Tako da, onda ona moja ideja sa radnjičicom Bakina krofna pada u vodu. Mora neko drugo ime. Neko, koje će samo jednorozi razumeti. Kapiraš. Kapiram. Ti ćeš mi u tome pomoći. Hoćeš. Hoću. Zamisli to, koliko će tu smeha biti. Mislim da ćemo promeniti svet. Pa nisam baš siguran, jesi li razmišljala kakvi su uslovi na tržištu za biznis tog tipa. Moraš da mi to prevedeš na jezik jednoroga. Jesi li sigurna da će jednorozi doći baš kod tebe, jesi li sigurna da ne postoji još neki jednorog koji hoće da na isti način promeni svet. A to. Pa šta to mene briga. Pa baš lepo. Pa svet je pun jednoroga, biće posla i za mene i za njega. Lepo uvek nađe put … I jednoroge.

A zamisli ti taj kutak. Ceo u duginim bojama i šljokama, sa stolicama u obliku oblaka. Samo zamisli. Pa zvuči lepo, sviđa mi se ideja, mada sam skeptičan, moramo da istražimo tržište. Nego, odakle nam para za taj posao. Pa dobro, nećemo odmah da imamo radnjičicu. Prvo ću da pravim torte i krofne za tebe. Ti ćeš biti moj degustator. Napravićeš od mene bucmastog jednoroga i više ti neću biti sladak. Ko to kaže. Bićeš najslađi jednorog na celom svetu. Samo zamisli.

planovi-za-buducnost-blackshsheep.rs

A onda ćemo krenuti u osvajanje drugih osmeha. Mada, znaš, jednorozi koji su probali moju rođendansku tortu, već kažu da mogu da se udam. To valjda znači da je dobra. A o udaji ću još da razmislim. Što tako. Pa moram još da vežbam, nije svadbena torta mala stvar. Spratovi pa ikebane, nije mala stvar, u pravu si.

Nema spratova na sedmom nebu. Samo oblaci, zvezde i sunce. Znaš da je i sunce zvezda. Znam, ali zvezda sa supermoćima. Da sam zvezda, bila bih sunce. Topila bi mi sladoled, kao od šale. Napravila bih ti sladoledne brke, jer bi jeo brže nego inače. A onda bi baš bio sladak. Obožavala bih da se tako igram sa ljudima i sladoledima. Ja nisam videla čoveka sa sladolednim brcima namrgođenog. A bez istih ih je pun svet. Dakle, uvodimo i sladoled na naš meni. Za jednoroge, pretpostavljam. Nego šta.

Osvojićemo svet, kad ti kažem.

Znam da hoćemo.

A onda.

Onda ćemo da se volimo.

A da te pitam.

Pitaj.

A može prvo voljenje pa osvajanje sveta.

Moraću da razmislim.

Dođi.

Autorka: Hristina Petrović

Fotografija: tumblr.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.