Pismo Vama – (SMS)

U poslednje vreme naviru uspomene. Sećanja. Prošlost mi se mota po glavi. I ne, ne budite smešni – to ne znači da je želim natrag. Jer da je želim, nikad je ne bih nazvala tim imenom.

Sledi nespretni susret sa vašim bivšim. Pa se iznenada pojavi njegova fotografija među vašim stvarima. Zazvoni telefon – na ekranu još jedan nepoznat broj, na koji ne odgovarate. Ubrzo stiže SMS poruka i onaj čuveni poziv na kafu, ne bi li proverio jeste li i dalje njegova. Jeste li, pitam Vas?

Pre nego što odgovorite, obično pozovete onu najiskreniju prijateljicu. Onu koja bi trebala da zna šta je to što je najbolje za Vas. A može li ona to znati bolje od Vas? Nikada. Jer vi ste jedina osoba koja poznaje srce svog bivšeg ili vi to mislite?

Ima li smisla već napisanu priču, prepravljati? Može li se srce zašiti?

Naravno da žena uvek pruža drugu šansu. Žena voli biti (ne)sigurna da je napravila pravu stvar. Žena voli Happy End. No, ona ga ne prepoznaje u trenucima kada je to najbitnije za njen rast.

Vidite taj čovek koji Vas je jednom ostavio. Bez poruke. Objašnjenja. Ostaviće Vas ponovo. Jer oni koji ostavljaju su uvek oni koji nisu znali drugačije. Kad voliš, ne odlaziš. A on Vas nije voleo. Jer da jeste, nikada ne bi poželeo da ode. Ni da se vrati. Jer kad Vas vole, oni Vas i poštuju.

Kada sam Njega upoznala – nije se ni po čemu razlikovao od drugih frajera . Osim što je umeo da kaže, Izvini. On je još jedan od onih frajera koji je često spominjao bivšu. Onu koja se ne zaboravlja tako lako. Onu, koju niko ne sme da „dotakne“. To je ona posebna u njegovom srcu. No, neretko ne tako savršena kakvom je predstavlja, samo zato jer nije spreman da prihvati da nikada nije bila ono što je od nje stvorio. U svojim mislima. Želji za onim za čim traga.

Još jedan od onih frajera koji želi da Vas učini sličnom njoj. Da ispravi sve Vaše „neravnine“. Da Vas učini najboljom verzijom sebe. Ima potrebu da Vas popravi. A kome zapravo popravka treba?

Još jedan od frajera koji redovito kasni na sastanke, zaboravlja datume, izbegava Vaše prijatelje. Često ističe Vaše nedostatke. Još češće kritikuje s onom čuvenom:˵ Ja to za tvoje dobro“ ;“ Ja ti to govorim jer te volim“.

Slušajte me pažljivo. Kad nekog volite, nemate potrebu da ga popravljate. Kritikujete. Ne rušite mu samopouzdanje, skrećući pažnju na njegove nedostatke. To nije ljubav.

Ljubav motiviše, pruža podršku i daruje sreću. Ljubav je kad si svestan svih „neravnina“ i uprkos tome, ti ih voliš.

Bio je još jedan od onih frajera koji radije izlazi s društvom. I radije njih bira. Jer tako treba. Jer tako mora.

Da, bio je jedan od onih frajera koji je umeo da kaže Volim te. I da pogleda u oči, tako da putujem, a da se ne pomerim s mesta. Umeo je da zagrli kad boli, a šta je zapravo bolelo?

I da, odgovorila sam na SMS poruku. Kafu pijem samo sa onim s kojim priče više nikada neću morati da „krpim“. S onim s kojim srce zakucava samo trojke.

 

Autorka: Helena Himel

Fotografija: weheartit.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.