Un’ altra te

Ona ima 26, a on 45. Ona i dalje studira, a on razmatra ugovor sa kineskom firmom. On ima vodeću firmu u svetu. A ona olovku u ruci. On govori o ljubavi nalik velikim misliocima. A ona i dalje samo piše. Strah ju je da progovori.

On poznaje Enu, a ona Marka. Oboje vole Haustor i „Šal od svile.“  Svakog jutra prolaze istom ulicom, Zmaj od noćaja. Ko zna koliko su se samo puta mimoišli. Dodirnuli u prolazu. Zastali na istoj stanici. Istu reč izgovorili. Samo zato…

Kafu piju u novootvorenom kafeu ili to čine u putu, za volanom. On redovno zastaje ispred škole u kojoj je njegov klinac. A ona pred sirotištem u kojem je odrasla. Oboje ulaze u prazan stan. I oboje su sami. On je hrabar, a ona to pokušava biti. Ona još uvek čuva ono detinje u sebi, a on beži od istog. Igra po pravilima i sve nepravilnosti eliminiše. A ona voli rizik. I voli njega.

On nosi akt tašnu, a ona ih se plaši. Podsećaju je na vreme. Trenutak u kojem donosi odluku, da je potrebno da ode i započne život ispočetka. Ona voli njegov osmeh, a on nakon njega uvek zadrhti, jer ga je zatekla nespremnog. On voli sva njena lica, a ona ih nije ni svesna.

Ona ima 35, a on 54. Ona nosi akt tašnu, a on je se plaši. Izgubila je ono detinje u sebi, a on tek sad uživa u istom. Ona je hrabra, a on pokušava biti. Više ne ulaze u prazan stan.  Uvek ih neko dočekuje.  On joj je davno rekao: „Un ‘altra come te, ma nemmeno se la invento c’ è… “ A ona je ćutala.

Autorka: Helena Himel

Izvor fotografije: pinterest.com

(Priča Un ‘altra te” izdvojena je na konkursu Promena“).

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.