Turska kafa uz časopis

Osećam toplotu na licu. To je samo san, nešto sam se izblamirala. Ne, ležim na plaži, a hlad suncobrana je pobegao iza moje glave. Opet greška. Naravno… Budim se u svom krevetu, daleko od bilo koje plaže, sa prvim zracima sunca na licu. Nemam zavesu, živim kao Amsterdamci, ali radim kao Srbi (čitaj „ne radim“). Pitam se šta je sa budilnikom, zašto je dozvolio suncu da ga preduhitri?! Sad konačno sledi povratak u realnost. Nema potrebe za zvonjavom – ne idem na posao! A tako bih mogla, 7:30h je.

Ustajem, osvežavam se tušem, podsećam četkicu da za nju nema spavanja u ovo doba. Imam vremena za tursku kafu, tj. imam sve vreme ovog sveta. To ne želim da priznam, ni sebi, ni tastaturi laptopa, ni Word dokumentu. NE! Nemam vremena, toliko obaveza me čeka – listanje oglasa za posao, rad na sajtu, obrada fotografija, učenje jezika, vežbanje, spremanje ručka, pospremanje stana, druženje sa prijateljima, čitanje knjiga, traganje za povoljnim odmorom na koji nećemo otići…

Javlja mi se opuštena strana moje ličnosti i kaže – Iskuliraj! Pij tu kafu i pročitaj časopis. Pre sam čitala novine. Kad kažem pre, mislim na svoj život sa poslovnim obavezama. Informacije su bitne, drže te u koraku sa svetom. Onda sam shvatila šta u stvari čitam – procenat nezaposlenosti, poskupljenja, crnu hroniku, tračeve VIP ličnosti. Samo naslove. I previše.

 „Pij tu kafu i pročitaj časopis“, ponavlja Chilleerka. I zaista, misli počinju da se pakuju po fiokama. Sve one koje su bespomoćno lutale i borile se za prvensto u mojoj ludoj glavi. Čitam „Askine arabeske“, svoj omiljeni blog. Sreće ima svuda, mi je krojimo, ona o tome uvek na Svoj Čarobni Način piše. Otvorim „Hleb i lale“ da se divim prelepim fotkama i receptima napisanim sa ljubavlju. Nasmejem se uz Stašu i njene doživljaje, opustim uz Blogs&Fun Wannabe i onda pređem na Tumblr.

Nešto fali? Da, njegovo veličanstvo Facebook. Sa njim se već godinama ne družim. Promenio se, počeo da se viđa sa mnogim nezanimljivim ljudima. Utiču na njega. Često mi postavljaju pitanje šta radim na Internetu kad nemam FB-profil?! Uživam, jer čitam samo ono što me interesuje. Uz tursku kafu, naravno.

Kad sam već kod toga, stigoh do taloga. Vreme je za traženje posla! A vi, Job Seekers, bez očajanja, ono ne šalje biografije. Mi to radimo! Osmeh i cv na „send“.

Maja Jauković

Izvor fotografija: tumblr.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.