Strendžeri

Posmatra me.

Posmatram ga.

Razbarušena kosa, brada od tri dana, izbledeli džins, opuštenost i onda sve to zaokružite u osmeh. To je on. Strendžer. Po osmehu i opuštenosti ih osetim na kilometar. Nije bio najlepši u klubu, ali je imao osmeh koji mi je potreban.

Odlučuje da priđe.

Odlučujem da ću ga pustiti da mi malo priča, da se pravi važan, da misli kako me zavodi i kako mi je ta njegova priča užasno potrebna. Kasnije ću se ljubiti sa njim. To mi je potrebno. I ne vidim ništa loše u tome, jer se na kraju krajeva uvek ljubimo sa stranicima. I spavamo sa strancima. Koliko god da se to oduži i da potraje.

Trajanje je smešna reč.

Smešno je i to što mi je na dva jezika crtao Berlin, predeo u kom se pravi najbolje nemačko pivo, njegov život satkan od putovanja i spasavanja lične ekonomije. Nije ga mrzelo.

Smešno je i to što sam mu pričala da sam sama, da me leče spštene roletne, pod, topli čaj i zagrljaj. Da se uvek zaljubljujem u oštećene frajere i likove iz romana. U nemoguće. U način na koji me neko neće.

I tu, usred bučne muzike, snopova rasvete, piva i šljokica, pustila sam ga da me ubeđuje kako imam najlepše plave oči koje je video. Da se plavo na njegovom jeziku kaže „blau“.

Nisam imala potrebu da ga ubeđujem da sam novinar i  da tako, ponekad nešto piskaram, da solidno baratam rečima i da mi ne treba verovati. Pretpostavila sam da i u njegovoj zemlji novinari malo lažu i da umeju puno da izmišljaju.

Smejali smo se. I izgubili smo se… u plavom i u laganju. Zatvorila sam oči.

strendžeri-blacksheep.rs-tijana-banovic

Jutro. Strefio me je taj neki slobodan odnos od sinoć. On je bio odnos, a ja sam slobodna. Obećala sam sebi da neću više tako. Prekrivam se jorganom preko glave, puckam prstima i čekam da nestanem iz te sobe. Ne polazi mi za rukom. Pomišljam kako ću morati na staromodan način da se izvučem. Magija i zamišljanje mi danas nešto ne polaze za rukom.

Ljubim ga u kosu. Toliko mogu.

Ispisujem poruku: “Lažemo se u Berlinu, možda, nekad.”

Kad sam izašla na ulicu, počeo je da pada sneg. Šarmantno i patetično u isto vreme. I da, pomislila sam na tebe. Znala sam da mi nećeš zameriti strendžera. I noć. I da ispod svih tih tvojih kora osećaš da i ja tebi falim. Malo. Onako.

Autorka: Tijana Banović

Fotografija: weheartit.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.