TRAGOM VETRA

Tragom vetra pratim miris tvoje kože. Osećam zanos tvog uzdrhtalog tela. Moja besciljna lutanja su sa tobom dobila smisao. Svaku tvoju reč upijam kao rastresita zemlja vodu. U vrelini svake životne dileme, ti me hladiš i usporavaš, usmeravaš moju mladost.

Stisak tvog dodira govori o tvojoj snazi koju mi daješ i koju ti dajem. Ta tvoja dva sjajna oka, kao uplakana, paraju svetlošću moj oklop, moju zaštitu, moj svet.  Ušla si u mene. Sa tobom je svaki trenutak kratak kao pucanj, a svaki trenutak bez tebe predug kao rat. Rat sa samim sobom.

Boriš se. Boriš se svaki dan. Ti ne tražiš protivnika, već saborca. Tu sam. Ponekad počneš da padaš i da se plašiš. I ja se tako nekad osećam. Kažeš da samo ja mogu da te podignem, a ja samo kažem da ti možeš da me podigneš. Još nismo zajedno pali. Ako do toga dođe, znaću da je kraj.

ljubav

Ne volim kada kažeš da si moja. Nisi. Nemoj to više da govoriš. Ne želim ikom da pripadaš osim samoj sebi, jer pripadnost ograničava. Ograničava tvoju slobodu. Ja želim da ti budem ta sloboda i da te vidim na vrhu. Ostvarenu i nasmejanu. Ženu i majku.

Znaš, sa tobom nije bila ljubav na prvi pogled. Čudno, zar ne ? Nisi mi bila interesantna, nego sam počeo da se interesujem za tebe. Nisam se zaljubio u tebe, nego sam se zaljubljivao u tebe. Nisam te odmah zavoleo, nego sam počinjao da te volim. A ti mi kažeš da si sve to osetila kada si me videla i upoznala. Još čudnije, zar ne ? Intuicija i logika. Žena i muškarac.

Pronašli smo se. Pričamo kada ćutimo, u snu se dodirujemo, pogledima se razumemo. I pored svega toga, plašim se da te izgubim. Plašim se brzog kraja. Ne kod mene. Objasniću ti zašto. Brzo si me zavolela, plašim se, brzo ćeš me odvoleti. Ja sam te vremenom sve više voleo i vremenom ću te manje voleti, ako tako bude.  Logika i emocija. Muškarac i žena.

Ako i do kraja dođe … Neću, ne smem i ne želim da te krivim. Obećavam.

Ne želim kraj. Više volim tri tačke …

Probudih se. Zbunjen. Ustao sam da zatvorim prozor. Ležala si pored mene otkrivena i mokra od vrućine ili sna.  Spavala si pored prozora. Duvao je vetar preko tvog tela. Isti onaj miris. Isti onaj vetar koji me je odveo u san. Isti onaj san koji smo zajedno sanjali. Shvatio sam tek tad. Ti si ta iz sna, ti si ta koju volim.

Sve sam ti u snu rekao … tragom vetra.

Autor: Ivan Ćirković

Izvor fotografija: iheartinspiration.com, redbubble.com

Nema komentara

Ostavi komentar