TI SI SAV MOJ BOL

 

Bol je sreća. Bol je tuga. Bol je sve na svetu.  Bol čini tebe i mene. Bol može da izleči. Bol može da ubije . Bol je osećaj kada shvatamo da smo živi. O bolu se zna sve i ništa. On je linija života i smrti.

Ne postoji lek za bol. Ni onaj koji će da ga umiri, ni onaj koji će da ga stvori. Bol stvaraš sam, svaki dan. U toj nakupljenoj vreći bola, nosićeš ono što si skupljao godinama. Zdravlje ili bolest. Mudrost ili ludost.

Da, bolesni boluju. A zašto zdravi boluju ? Od čega? Od bola bola koji je uvek prisutan. Boli kada se bori sa teškom bolešću, boli nepravda, boli kada se voli. Kažu da sve u životu treba malo da boli, ali će da prođe. Proći će bolest, proći će nepravda, proći će ljubav. Šta nam ostaje ? Novi bol, novo iskušenje. Potraga za srećom.

O bolu se priča kao nečemu lošem. Loš je stari, nesavladani i  nepobeđeni bol. On nas vraća u nazad, on nas vraća u prošlost. Zato traži novi bol, novi izazov. On je dobar, potraži i pronaći ćeš. Veru u pobedu, veru u sebe.

Bol je svaka pobeda i poraz. Bolove podnose hrabri, a nejaki mu podležu. Bol nas čini jačim. Bol je borba.

bol-sumrak-covek-blacksheep.rs

Lepota je bolna. Sa njom se rodiš ili radiš da je stvoriš. Fizička lepota je relativna stvar, zato fizički i boli. Nju vidimo samo očima. Duhovna lepota je protkana konstantnim bolom, neograničenim. Ona se oseća svim čulima. Ona je neprocenjiva i inspirativna. I najbolnija. Ona nas čini ljudima.

 Istina boli.

 Laž boli.

Najlepše reči, stihovi i pesme su posledica doživljenog bola ispisanog na papiru, slovima ili notama. Izrečenih, ispevanih, odsviranih. U poletu sreće ili zanosu tuge. Samo za tebe.

Bol je uspeh. Prijatan bol za uspešnog, neprijatan za neuspešnog. Bol je sujeta. Teško je podneti.

Bol je ljubav. Bol je pružena ljubav i neuzvraćena ljubav. Bol je i obostrana ljubav. Ta ljubav prema tebi.

Kroz bol se rađa novi život.

Boli kada se nečiji život završi.

Boli svaka moja napisana reč.

Boli svaka tvoja pročitana reč.

Od bola sreće se srce u grudima stegne, a od bola tuge srce može da pukne.

Čuo sam da ljudi sa dahom utonu u san, i u tom snu dah izgube i više se nikad iz sna ne probude. Pitam se da li su osetili tada  neku bol ? To niko ne zna.

 Zato me uštini.

Ako boli, živ sam.

Bol je život. To si ti. Ti si sav moj bol.

Autor: Ivan Ćirković

Izvor fotografija: peperonity.com, favim.com

Nema komentara

Ostavi komentar