Ona je zauzeta

Realno – nema vremena.

 

Skinula je naočare, protrljala oči i zaklopila laptop. Na kažiprstu su joj ostale tri trepavice umrljanje maskarom. Treći dan kako nije izašla iz stana.

Na stolu:

– dve šolje kafe, tj. taloga.

– skripta za ispit, otvorena na sedmoj strani. Tu je stala preksinoć.

– šolja zelenog čaja i u njoj nešto što je pre dva sata bilo čaj.

– planer sa gomilom odloženih susreta.

– telefon sa 23% baterije.

– tacna sa mrvama od sendviča (sendvič je bio sa tunjevinom).

Ponovo je pogledala u planer. Obećala je Bogdanu da će ga zvati pre pola sata. Okej. Sve mora da se odloži dok ne opere kosu.

Realno – nema vremena.

Dok pere kosu gvirka u mobilni na veš mašini. Možda se u međuvremenu Bogdan ponovo javio. Prošlog puta je najcrnje isprozivao što ga je ispalila za bioskop. Realno, nije imala vremena.

 

Kristina joj šalje treći zabrinuti stiker na viberu.

– Gde si jbt?! Nzm šta da obučem za dejt sa Markom!!!!!

Kristina je kraljica drame koja ima tri napada panike pre doručka.  Obećala je da će joj pomoći u spremanju za taj izlazak, ali kako stvari stoje neće stići. Realno, nema vremena.

 

Ćale joj je prošlog vikenda održao predavanje o životu koji proleti dok trepneš i o internetu koji guta vreme. Prestala je da ga prati kad je počeo da priča o lancu ishrane u kom internet i vreme igraju glavnu ulogu.

– Mala, kako misliš da živiš ako stalno gledaš u to sokoćalo? Život nije taj tvoj sobičak i profil na fejsu. Zašto se ne spakuješ i ne dođeš kući, na vikend barem?

Rekla je da će videti. Realno, nema vremena.

 

Nevena je oduvek imala razumevanja za nju.

– Jesi li provalila da se nismo videle mesec dana? Toliko se često kuckamo da nekad i zaboravim što se nismo videle! Doduše, kad i da se vidimo kad smo non stop nešto zauzete?! Šta radiš ti? Kako ide učenje? Ja evo pravim palačinke i čitam onu knjigu što si mi dala.

– Ej, evo upravo oprala kosu! Mmm, palačinke. Kako bih rado došla! Ali me pritisle obaveze. U pravu si, kao da se viđamo svakog dana. ‘Ajde da organizujemo nešto sledećeg vikenda. Ako ne odem kod mojih. Kuckamo se!

Realno, nema vremena za oba.

 

Keva je zvala jutros. Četiri puta. Tri puta od kuće i jednom s posla. Uobičajeni razgovori kroz koji se provlače reči kao diplomiranje, dečko, udaja i beba. (Ali ne obavezno tim redom). Rasprava je doživela svoj vrhunac kad je počela da nabraja ko je sve diplomirao u komšiluku.

– Maja se udala, znaš? Pametno, pametno. Što ono kažu, na vreme. A ti? Ima li neko da te greje?

– Šoljica čaja.

Posle ti-si-neozbiljno-derište-monologa, majka prekine vezu. Laknulo joj je. Ne mora da sluša komšijska razglabanja. Realno, nema vremena.

 

Kosa joj je umotana u peškir dok stoji ispred otvorenog frižidera. Tu je neka pašteta i neisečen paradajz. Jede joj se kajgana. Realno, nema vremena da je spremi.

Čekaju je: ispit, usisavanje, brisanje prašine, izlazak s Bogdanom, pisanje diplomskog.

Sedne za sto sa peškirom na glavi i koricom hleba u ustima. Pogleda u skriptu krajičkom oka.

Otvori laptop.

Welcome to Facebook, Marina! What’s on your mind?

 

– Nikad ništa neću stići. Realno, nemam vremena.

 20151111133947-person-woman-mug-working-computer-notes-planning-laptop-typing-content-management

Autorka: Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: pinterest.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.