Mora da može bolje

Tu sam poslednji put.

Đavo me je vukao za rukav do samog pakla. Nisam se ni opirao, znam da je sve to sada samo formalnost. Odavno smo nas dvojica već na ti,  pa mi više ne smetaju njegove vulgarne šale, ali me čine nervoznim. Mada sam odlučniji nego ikada.
Kada sam stigao konačno, zamolio sam ga da me ostavi malo nasamo sa tobom, kao da već ne zna moje reči. Ne postoji lak način da ti priznam ovo, pa se neću ni truditi. Ispirčaću ti sve sporo i bolno jer je to jedini način da ove baljezgarije nekako nađu razumevanje.

Počeću od toga da ne tražim nikakav oprost, samo eto, mislim da ti toliko dugujem na kraju.
Moja glava je jedan kovčeg prepun apsurda, i kako ustanem tog dana, tako su kockice složene. Nemam nikakave planove i nemam snove, prazan sam i besan. Većina mojih odluka bile su proizvod nametnutih ideja, a ja sve vreme propagiram slobodu. Dani prolaze u nemiru, ali smirujem ih svojom letargijom. Ja sam običan paradoks spakovan u kožu.

mora-da-moze-bolje-blacksheep.rs
I povrh svega odličan sam lažov. Možda si zato još uvek ovde, uspeo sam i tebe da obmanem svojim iluzijama u koje ni ja sam nisam verovao, ali bio sam ubedljiv. Ili je razlog tvog pristustva to što smo isti. Sve vreme smo pokušavali da ubedimo jedno drugo da smo ono što nismo i lepo smo delili trenutke pod maskama. Bilo je tu i lepih momenata i momenata saosećanja, ali nije bilo iskrenosti. Želeo bih da sačuvamo barem ovu trunku samopoštovanja i da konačno ispljunemo sve te laži koje smo toliko dugo skladištili u stomacima.

Moja su osećanja fitilj, i gore toliko brzo koliko smo jadni, nas dvoje. Zbog toga je ovo bilo osuđeno na propast još pre prvog pogleda. Dvoje jadnika polupanih jedno o drugo u grčevitom zagrljaju, pokušavaju da izbegnu ljubav.
Upravo je to razlog mog odlaska. Ne želim više da se umaram na kratkim relacijama, ne želim više prepone na putu. Ne želim da prihvatim da je ovo sve od života, mora da može bolje.

Pokušaću da ostavarim nešto pravo, ako je pravo prava reč, kako god bilo, ključna reč je da ću pokušati. Ne može se ljubav praviti od blata, ne može se praviti ništa od blata, može se samo potonuti u njega. Ipak, ja bih radije potonuo u to blato sa svojim propalim ubeđenjima, nego sa našim ljigavim lažima. Svi oni  šapati i svi bezvredni dodiri su kulminirali i ovo je kraj naših iluzija.
Odlazim na lepše mesto.
Sada ću izaći i ostaviću otvorena vrata. Razmisli.

Autor: Vojislav Stojsavljević

Fotografija: favim.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.