Ja tebja ljublju

Čitao mi je Čehovljeve priče na jeziku svojih predaka. Jeziku koji nisam razumela, ali koji sam volela da slušam kada silazi sa njegovih usana. Taj jezik pun topline i neke daleke sete, tako nežan , melodičan, poetski mek. Glas mu je bio topao, umirujući, poput sedativa za moj um i telo.

Kada je izgovarao neke glasove bio je još privlačnji, poželjniji. Taj krupni, visoki čovek, toplih modrozelenih očiju, i guste, tamnosmeđe kose i brade. Čovek sa dušom skitnice u čijim su se očima ogledale beskrajne sibirske stepe i bezgranična prostranstva dalekih, severnih šuma. Melanholični Rus snenog pogleda i treperavog osmeha u uglu usana.

poljubac

Ležala bih u njegovom krilu. On je čitao, nežno, ponekad gotovo šapatom, igrajući se pramenovima moje puštene kose. Uživao je da me, dok tako ušuškana dremam u njegovom krilu, spokojna kao kakvo dete, hrani maslinama i komadima plavoga sira. Hranio bi me i ljubio, onako pospanu i toplu, a ja sam tada bivala sve više gladna; gladna njega, njegovih dodira, krupnih šaka, i dugih nežnih prstiju koji su klizili dužinom moje kičme i vrata.

On kao da je imao neki sakriveni sat, savršeno precizan mali mehanizam, zahvaljujući kome je tačno mogao da zna kada je pravo vreme da se pojavi i ušeta u moj život, po ko zna koji put. A pojavljivao se uvek iznenada, nenajavljen, tek tako, odjednom. Čak bi i kiša prestajala da pada i sve  bi tih dana dobijalo neki poseban, drugačiji sjaj, značaj i smisao.

Znao je kako da me prodrma, probudi i pokrene sva moja čula. A ja sam se se prepuštala, pratila probuđene osećaje, puštala probuđenu ženu u sebi da me vodi. Prepuštala sam se, u potpunosti, bez razmišljanja i bez ikakvih stega. Nisam želela, ni htela da razmišljam o onome što dolazi sutra.Sutra je za mene tih dana bila daleka budućnost o kojoj je bilo besmisleno i misliti. Imali smo jedno drugo, naš mali skriveni svet i to je bilo jedino dovoljno i potrebno. Sve ostalo je bilo tako nevažno i tako daleko od nas.

Autorka: Jelena Perić

Izvor fotografija: facebook.com, pinterest.com

Nema komentara

Ostavi komentar