DA SMO NIŠTA

Kažeš da si povređen, malo više sjeban i da ne možemo da budemo ništa. Ne možemo, kažeš?
Zamisli samo to. Da smo ništa. Moram to malo da ti oživim.

Dakle. Da smo ništa, ti bi bio realan, sirov i iskren u vezi sa svojim najdubljim željama, mislima i osećanjima. Ne bi se suzdržavao.

Borio bi se sa mnom. Ne bi trpeo ni moja sranja. Isprozivao bi me i odbrusio mi kada to zaslužim. Pitao me najteža pitanja i primoravao da dam najiskrenije odgovore. Govorio bi istinu. Bez obzira na to kakva je ona.
Rekao bi mi šta da ti radim. Opisio mi do najsočnijeg detalja kako se osećaš zbog mene i ne bi te bio stid da to podeliš sa mnom.
da.smo.nista.blacksheep.rs
Ne bi se menjao.
Smejao bi mi se, ali bismo se i zajedno smejali. Naterao bi me da se smejem i samoj sebi kada počnem da shvatam život suviše ozbiljno. Rekao mi da je u redu biti blesav, imati mane, biti manje od savršenog i da je okej kada imam i loš dan.
Gledao me duboko u oči dok smo pripijeni jedni uz drugo, ili kada samo razgovaramo bez ikakve samosvesti. Primoravao me da nastavim da te gledam iako me obuzme stid, pa pokušam da spustim pogled.
Bio bi strpljiv u skidanju svih slojeva koje sam čvrsto obmotala oko sebe.
Ljubio bi svaku mrvicu mog tela. Moje prste, leđa, vrat…Preskočio bi sve očigledne delove i otkrio one pomoću kojih bi učinio da zadrhtim. Držao bi me celu noć, ili makar pružio ruku s druge strane kreveta kako bi ti vrhovi prstiju dosegli moj bok na kojem bi se malo odmorila.
Rekao bi mi sve svoje tajne i znao da te nikada neću osuditi.
Naučio bi me nešto novo svaki dan.
Pokazao bi mi zbog čega ti srce jako lupa i šta ti oduzima dah. Bio bi ranjiv, ali neustrašiv. Nežan i jak, sve u isto vreme. Ne bi se plašio niti ustručavao da me uzmes kada me poželiš. Da mi kažeš šta želiš od mene.
Pokazao bi mi šta ti je potrebno i dozvolio mi da otkrijem tvoje najskrivenije delove.
Igrali bismo se. Glupirali. Izazivali jedno drugo da prekršimo pravila i pređemo sve moguće granice.
Kažeš, loše ti je, hoćeš da se svetiš? Uradi to onda sa mnom. Budi srećan.
Budi srećan. To je pravi nož u leđa. Možda i crkne, stvarno.
I tako. Ništa. Hoćeš to da budemo? Ili ne možemo da budemo ništa. Šta kažeš?
Zamisli samo, dragi. Zamisli da smo baš to. Baš si luckast neki čovek. Ja bih tako nešto jedva čekala da mi se desi. To, da smo ništa.

Autorka: Sara Savčić

Fotografija: favim.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.