(S)nađena

Došlo je. Šta. Pa proleće, probudi se već jednom. A da. Šta je to sa tobom, više te ni proleće ne raduje. I što su ti nešto drugačije oči. Pa na suncu su uvek drugačije. Mnogo su lepe. Tebi su moje oči uvek lepe. Pa to jeste. Nego, što su tužne. A nisu. Jesu, mene ne možeš da slažeš. Dobro, jesu. I odakle ta bezvoljnost, reci. Nebitno. To tvoje nebitno me uvek najviše brine.

Videla sam ga. Koga. Pa njega. Zezaš. O. Pričaj. Nemam šta. Kako nemaš. Pa samo sam ga videla. A on tebe. Ne znam, mislim da nije. Pa kako, šta, pričaj. Pa ništa, izašla sam iz basa i skrenula levo. Videla sam ga i refleksno pošla desno. To je to, u suštini. Pa jesi li osetila nešto. Bolela me je glava. Daj, ne zezaj, znaš šta te pitam. Ne, ozbiljno, zaglavili smo na nekom događaju, bila sam mrtva i mnogo me je bolela glava. Ama, jesi li osetila nešto prema njemu, nešto, kad si ga ugledala. A to. Ne. Uh, dobro je.

Mada, čekaj, zašto si ti onda ovakva. Pa znaš da mene to sve nekako naknadno sačeka. Pa znam, ali – zašto. Zato što više ne znam šta je to sa mnom. Gde se to nalazimo, moji tuneli i ja. Joj, dokle više o tunelima. Dok ne naiđem na svetlo. Dok ne naiđem na ormarić: nađeno. Šta ti to sad znači. Pa znaš one ormariće: izgubljeno/nađeno. Vidiš, ja imam ormarčinu izgubljenih. Hej, ti, ovaj je otišao na drugi kraj sveta, da pronađe sebe. Vratio se još izgubljeniji i ne(s)nađeniji. Ovaj drugi je pobegao u novu profesiju, sa istim ciljem. Ovaj treći, pošto se u poslu pronašao, izgubio se u životu. A na meni je da ih sve pronađem. Neće oni ništa ozbiljno – samo jedno pronalaženje, pa da nastave sa životom.

snadjena-blacksheep.rs

A ti hoćeš ozbiljno. Ja hoću da budem srećna – to je sve. Neću da budem pošten nalazač – nagrada koje oni nude ima na svakom ćošku. A znaš čega nema. Nema glasnog smejanja, ne znam jesi li to primetio. Kako to misliš. Pa lepo, sve češće kad ugledamo nekog ko se glasno smeje, pomislimo – ili da je nesrećan, pa tim smehom i druge i sebe zavarava ili da je lud. Hoću nekog, da se smejemo puno i glasno, da nas svet čudno gleda i nagađa šta smo od ta dva i šta je to, zaboga, toliko smešno. A nama da prosto bude lepo. A kad ti je lepo, ti se smeješ, je l da. Pa da. Pa to ti kažem. I da se mnogo grlimo, je l sam rekla to. Više puta. Opet ti kažem, zapiši to negde, da ne zaboravimo. Neće da se grli – ćaozdravo.

Znači, smejanje i grljenje. Je l to sve. Dobro, može i brada. I pege, ako već mogu da biram. Aha, znači neki Chet Faker nam treba, samo sa smejanjem i grljenjem. Ih, dovedeš mi Chet Fakera i zaboravim na smejanje i grljenje. Dobro, dobro, šalim se, ne gledaj me tako. Smejanje i grljenje kao imperativ. Razumeo. Može i da voli super muziku. Zapravo, to mora da voli, pa znaš koliko je meni muzika važna. I da čita strava knjige. Sada preteruješ. Šta preterujem, pa to je nešto najosnovnije. Pa dobro, da, i to što kažeš, ne zamišljam te baš kao mladu pod šatrom, sa sve masnom pevaljkom. A zamišljaš me kao mladu, generalno. Pa da, na nekom polju suncokreta. Hm, dopada mi se, nastavi.

Pa ništa, lepa si, oči ti se smeju, imaš crvene starke i neke tufne. Piješ pivo sa slamčicom i đuskaš uz neke hitove za koje, u suštini, znate samo ti i mladoženja, al to je jedino i važno pošto ste na svadbi – sami. Sami. Sami. Mnogo se smejete, grlite i pevate. Ne treba vam niko. Pobegli ste sa slavlja i poneli kasetofon, onaj tvoj stari, sa tavana. Pobegla sam sa sopstvene svadbe, to hoćeš da mi kažeš. Pa da. Zato što te je smorilo ljubakanje po tri puta sa strinama i tetkama koje su te poslednji put videle kada si imala 12 godina. Aha, pa to ima smisla. A njega to isto smara. Pa da, skroz se kapirate. Pogledali ste se i zapalili sa svadbe. Moguće da nisu ni primetili da vas toliko dugo nema, odlično se zabavljaju. A šta mi radimo. Pazi šta ćeš reći, gledam te. Pa, pravo da ti kažeš, i niste nešto zabavni, samo se smejete i grlite i mnogo ste srećni, onako stopljeni sa tim suncokretima – pf, nema neke akcije, ništa. Ne, a. C. Pa nema, čekamo da isključiš maštu. Tako a. Tako. Neeegoo…

Daš mi ključeve od mašte?

Autorka: Hristina Petrović

Fotografija: weheartit.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.