Školica za vilenjake

Ukoliko imate dete koje voli da piše po lutkama, zidovima i svakoj neprimerenoj lokaciji;  dete koje voli da ćuti, čuči u ćošku i maštari; dete koje je bučno i puno (vama) suludih ideja; dete koje je savršeno neposlušno i svojeglavo – velika je verovatnoća da ste ponosni roditelj kreativnog deteta. Čestitamo! Ukoliko ste svesni da je upravo ta kreativnost izuzetno važna za njegov dalji razvoj – nećemo reći najvažnija (podrazumeva se), pozivamo vas da ga prijavite u Školicu za vilenjake u Bazi Crne ovce. Program školice namenjen je deci uzrasta od 6-10 godina.

Ukoliko vam nije najjasnije zašto je kreativnost najvažnija stvar na svetu, poslušajte Ajnštajna, koji je rekao: “Mašta je važnija od znanja.“ + “Logika će vas odvesti od tačke A do tačke B. Mašta će vas odvesti bilo gde.” + “Nikad do otkrića nisam došao isključivo racionalnim razmišljanjem.”

Shvatili? Dakle, još jednom: pozivamo vas da prijavite vase dete kako bi zajedničkim snagama dalje razvijalii kanalisali tu kreativnost kroz našu školicu.

Ili pak, poslušajte predavanje doktora Ranka Rajovića, izvršnog direktora Mense, koji objašnjava zašto su važni rana stimulacija dece, razvoj fine motorike, akomodacije oka, baratanje slikovnim pismom i razvoj asocijativnog razmišljanja kao osnove funkcionalnog znanja.

Shvatili i prihvatili? Dakle: Školica za vilenjake. Još uvek nije prekasno!

skolica-za-vilenjake-blacksheep-rs

Razumljivo, radionice nemaju za cilj da od vaše dece naprave Mikelanđela ili Van Goga, niti da pokušavaju bilo šta slično i potpuno suvislo. Primarni cilj programa je da polaznicima pruži osnovna znanja iz oblasti vizeulnog izražavanja: crtanja, slikanja i vajanja. U tu svrhu predviđeno je upoznavanje polaznika sa osnovnim likovnim elementima kroz kreativni rad u različitim tehnikama, prilagođeno uzrastu polaznika.

Poseban akcenat je na razvoju motorike, mašte, asocijativnog razmišljanja i samostalnog kreativnog izraza svakog detea, u skladu sa njegovim senzibilitetom. Rad će se prvenstveno obavljati uz primere iz dečije literature, iz crtanih i animiranih filmova koji posebno razvijaju njihovu imaginaciju i vilenjaštvo.

Program se sastoji iz osam radionica koje će se odvijati jednom nedeljno u trajanju od 3 sata. Svaka radionica sastojaće se iz teorijskog uvodnog dela i niza individualnih vežbi tokom kojih će pažnja biti usmerena na primenu naučenog uz prigodne inspirativne primere iz literature i pop kulture.

Na radionici će sa decom raditi Aleksandra Jevtović.

Aleksandra Jevtović (1985) je doktorand istorije umetnosti, diplomirani inženjer arhitekture i ilustrator. Ima petogodišnje iskustvo u prosvetnom radu, sa “malo većom decom” (radi kao asistent). Kao ilustrator, sarađivala je sa Politikinim zabavnikom, Novosti Enigmom, izdavačkom kućom Klet, srpskom redakcijom Deutche Welle, portalom Tarzanija, Javni servis.me, Šta žene žele, Abnormal Advertising agencijom, … Ilustrovala je udžbenike ruskog jezika, informatike, rubriku “Enigmatski vrtić” Novosti Enigme, knjigu poezije Stevice Rajčetića, roman za tinejdžere Danijela Jovanovića, dizajnirala plakate za dečije predstave i drugo.

Učestvovala je na vise grupnih i bila autor četiri samostalne izložbe slika.

Tvrdi da ne postoji čovek koji ne ume (šta god), postoji samo čovek koji ne želi da uči (lenjivac).

Na radionicu se možete prijaviti putem sledećeg mejla, na koji nam možete postaviti i sva pitanja vezana za detalje i uslove učešća u radionici : kreativnaskolica.ovca@gmail.com

Rok za prijavu na radionicu je do 31. oktobra 2016. Broj polaznika je ograničen, pa vas pozivamo da nas na vreme kontaktirate i prijavite se za radionicu.

1 Komentar