PROBUDITE SEEEE! VREME JE ZA VEŽBANJEEE!

 

Zima polako prolazi, vreme je da se budimo, nema više izgovora. Februar je poslednji vagon u vozu koji vodi ka promeni u zdravim i kvalitetnim navikama. Zaboravljajte na bogate trpeze za vreme praznika, hladno vreme ,sneg, ledenu kišu koji su vas sprečavali da izađete iz kuće, a omogućavali da unosite više hrane. Trening je deo pozitivne promene u vašem životu, ukoliko još niste počeli da vežbate, krenite već danas.

Dobro, a kada odlučite da počnete da vežbate, ali da li znate šta je neophodno da znate i primetite o prostoru, treningu i treneru? Da bi vaš trening bio kvalitetan i uspešan, savetujemo vam da obratite pažnju na sledeće:

1. Higijena prostora za vežbanje.

 

Prvi uslov koji, pogotovo ženama, može da pokvari ili poboljša utisak o treningu, su naslage prašine i prljavštine. Treba imati u vidu da na treningu ubrzano dišemo, trčimo  i skačemo, i time postoji opasnost da različite bakterije i čestice utiču na disajne puteve i možda izazovu različite alergijske reakcije koje mogu da ugroze zdravlje, ukoliko prostor za vežbanje nije adekvatno čist.

2. Izgled prostora za vežbanje.

 

Kaže se da izgled nije važan, ali da je prvi utisak veoma bitan. Prostor za vežbanje treba da deluje jednostavno i funkcionalno, da odiše toplinom i dinamikom boja u zavisnosti kakvi tipovi treninga se održavaju. Interesantno osvetljenje ili neki poseban i originalan vrlo lako mogu da otvore apetit za vežbanjem. Nije samo potrebni uložiti veliki novac da bi se animirali potencijalni vežbači.

vezbanje

3. Vrsta treninga.

Svet fitnesa ima veoma rasprostranjenu ponudu različitih tipova treninga. Zato uvek krenite od cilja vežbanja i uskladite vrstu treninga sa vašim zdravstvenim stanjem, a nikad sa trendom i pomodarstvom. Vežbanje je deo načina života.

4. Atmosfera na treninzima.

 

Vrlo specifičan uslov pogotovo kada su u pitanju grupni treninzi. Uskladiti više ljudi različitih godina, pola, statusa i mentalnog sklopa može da bude kočnica u postizanju rezultata. Organizacione sposobnosti fitnes kluba i umešnost u komunikaciji trenera dolaze u prvi plan u ovom slučaju.

5. Ponašanje trenera prema vežbačima.

Prethodno navedena različitost svakog od nas ne sme da bude prepreka u komunikaciji između trenera i vežbača. Pažnja i razumevanje za svakog vežbača može doneti samo dobrobit za obe strane. Ukazivanje na greške, ispravljanje istih, motivacija i pohvale su ključ za uspeh i osmeh posle treninga.

6. Raznovrsnost vežbi u toku treniranja.

 

Animacija novim vežbama u toku treninga i adaptacija mišića iz različitih uglova delovanja doprinosi da treninzi budu efikasniji i zanimljiviji. Kreativnost  trenera i poznavanje mogućnosti svakog vežbača je zaista bitna za postizanje prethodno postavljenog cilja.

7. Da li uočavate napredak kod sebe?

Već nakon nekoliko treninga možete da uočite promene u sebi, pre svega ,a i na sebi, bar toliko da dobijete dodatni motiv. Ukoliko vam vrsta treninga odgovara, ovaj rezultat je neminovan. Poboljšanje na zdravstvenom polju je prioritet, pa tek onda na estetskom. Osećaj nakon dobro odrađenog treninga je nezamenjiv. Probajte,sigurno neće škoditi …

Nijedan voz ne staje van stanice i ne ide u nazad, zato ne dozvolite da vas čeka. Ovaj februarski je najbrži u toku cele godine, zato krenite čvrsto, jako i samouvereno u nove pobede!

Fotografije: studiobcreativejuice.blogspot.com, therockabillysocialite.com

Nema komentara

Ostavi komentar