Pokidaj

 

Nikada nisam žalila za neostvarenim odnosima, promašenim ljubavima ili životnim greškama. Ubeđena sam da je svaka situacija u životu nešto kroz šta smo morali da prodjemo, da bismo bili ovo što smo danas. Što se više dopadamo sebi, to će nam i kvalitetniji scenario života biti. Nikada se nisam kajala što sam nekoga pustila u svoj život, što sam odlučila da poklonim sebe nekome ko je to možda protraćio, brže ili sporije, na ovaj ili onaj način… Nisam, jer svako me je od njih oblikovao. Davajući sebe, postala sam cela.

 

Jedan muškarac koji više nije moj, usudila bih se da kažem da nikada i nije bio – ali koliko to sada nije važno!, koliko je važno ono čemu me je naučio. Za jedan kratak period dao mi je, pored smeha, zabave, pažnje, jednu lekciju života vrednu – možda najvredniju do sad: Pokidaj.

Samo kidaj, samo idi napred, samo teraj sebe da budeš najbolji. Samo nemoj da odustaneš. Nemoj da kažeš da ne možeš, ma nemoj ni da pomisliš. Fokusiraj se. Nametni se, iskoristi trenutak, pokaži sebi i svetu ko si i šta možeš. Nemoj da se plašiš neuspeha, on je sastavni deo života. Niko nije uspeo iz prve. Niko nije probao jednom i postao šampion. Šampioni su oni koji nisu odustali, onda, kada je bilo najteže, kada se sve oko njih lomilo, kada su knedle u grlu bile toliko velike i bolne da su mislili da će im zaustaviti disanje. Onda kada su im se svi smejali i govorili da nemaju pojma, a oni sa suzama u očima verovali da mogu. Jer samo oni koji veruju, ostvaruju snove – zvuči kao kliše, ali samo dok sam ne probaš.

 

Pokidaj za sve u životu, grizi za svaku šansu, izbori se, ne puštaj ih da uzmu šta ti pripada pre tebe. Ako si siguran da je to ono pravo, ono što ti treba – tvoje je. Kada se namesti šansa idi po nju, jer došla je tad i možda sutra već ode. Možda prodje i više se nikad ne pojavi. Neke prilike dobijemo jednom u životu i ako ih tada ne iskoristimo – gotovo je.

 

Veruj u sebe. Veruj u sve što si godinama radio i ne boj se. Biće ti kasnije žao ako te strah pobedi. Samo pusti tu vatru da izadje iz tebe i zapali ceo svet ako treba, neka te primete. Kajaćeš se zato sto nisi smeo, a ne zato što si probao.

 

Molim te pokidaj svaki trenutak i pokidaj ovaj život, u inat svima onima koji kažu da si ti sitna riba. Ono si u šta veruješ. Zagrizi, zagrizi bezbroj puta, i budi hrabar. Hrabar da voliš, hrabar da osećaš, hrabar da plačeš, hrabar da patiš ili da ostaviš, da budeš svoj.

 

I zahvali svima koji su te nečemu naučili. Hvala za lekciju o kidanju. Uvek daj srce i celog sebe, videćeš, dobićeš sreću za uzvrat.

 

Autorka: Nina Nikolovski

Fotografija: weheartit.com

 

Nema komentara

Ostavi komentar