Pismo Deda Mrazu

 

„Deda Mraz i ove godine željno iščekuje Vaša pisma. Koje su Vaše novogodišnje želje?“ – prenuo me je veseli glas sa radija.

Nisam mrgud, ali jutarnju kafu volim da pijem u tišini. Izgleda da tetu sa radija to baš i ne zanima. Ona je već počela sa širenjem novogodišnje euforije, kao i koka kola sa svojom reklamnom kampanjom. Biće da nam praznici stižu.

I decembar polako troši svoje prve dane. Grad će ponovo obući svoje svetlucavo odelo. Sve će se spojiti: klizaljke, rukavice, usne. Opet će se u vazduhu pomešati miris pečenog kestenja i romantike.

 

pismo_blacksheep.rs

 

Dok se polako razbuđujem, razmišljam da probudim i svog skrivenog Petra Pana i napišem jedno pismo adresirano na Severni pol. Da, bas ja. Devojka od dvadeset i četiri godine. Ona koja se igra rezancima u supi i ispisuje ime simpatije. Ona koja i dalje žmirka kada je neka ljubavna scena na ekranu. Ona koja ukrsta prste iza leđa kada hoce nešto da slaže.

Uzimam papir i olovku i vraćam se u detinjstvo.

 

klizanje_blacksheep.rs

 

 

„Dragi Deda Mraze,

Ja mislim da sam ove godine bila dobra. Možda ne baš toliko dobra, ali baka kaze da jesam, a svi znamo da su bake uvek u pravu. Ne sećam kada sam ti poslednji put pisala, bila sam jako mala, mada se ni sada nisam mnogo promenila, tu sam negde sa visinom, ali ako si me zaboravio, Baba Mrazica sigurno nije. Bake sve pamte. Čak i ono što ne treba.

Prošle godine sam poželela da diplomiram i da okačim diplomu na zid. E sad, možda nisam baš bila jasna sa željom, pa mi sad na zidu visi diploma „Najboljoj sestri“. Nije da mi nisi ostvario želju, jer bolje diplome od te nema, ali eto…možda si se zbunio.

Želja mi je bila i da vidim rođake koji žive po belom svetu, a i to se nekako izvrnulo, pa su svi oni nagrnuli kod mene. Jeste, ispunio si mi želju, videla sam ih, ali nisam videla nimalo tog čarobnog sveta.

Poželela sam i se neko zaljubi u mene, mada nisam baš precizirala ko, pa su se tako neki momci zaljubljivali i zaljubljivali u mene, ali nikako onaj plavooki dečko kog sam imala na umu.

E pa, Deda Mraze, pošto ne znaš da čitaš između redova, sad ti kažem da želim da mi ove godine na zidu visi diploma Filološkog fakulteta, kao i da ja idem u posetu svim tim zemljama, naglašavam zemljama, a za zaljubljivanje ne brini, snašla sam se.

Veliki pozdrav,

A.U.“

 

P.s. A vi? Da li ste napisali svoje pismo Deda Mrazu?

 

Autor: Anela Uzeirović

Izvor fotografija: tumblr.com, google.com

2 Komentara
  • Anonimni
    Objavljeno 21:39h, 11 decembra Odgovori

    :))) slatko!

  • matilda
    Objavljeno 15:00h, 11 aprila Odgovori

    kratko i jasno 😉

Ostavi komentar