PISMO DEDA MRAZU

Dragi Deda Mraze,

Smislila sam kako ćeš ove godine najbolje da se zabaviš! Nikad ti nisam pisala – možeš misliti onda šta ti se sprema. Ne moraš da se žuriš, ove željice možeš cele godine da ostvaruješ (za neke ćeš, bogami, morati malo duže da se opružiš na mom krovu, al’ crep je jak, nema da brineš!) – pripremi džak da pakuješ!

Prvo da zbrinemo prijatelje i kumove, pa to kad završiš da svratiš kod Žmua i mene na kafu – k’o na reklami (znaš ti kojoj, prepoznala sam te!).

deda_mraz_blacksheep

Da udesiš tamo da Nora završi prvu godinu doktorskih studija, a da stigne i da se naspava, smeje i izlazi. Kad mislim na izlaske, mislim i na izuzetno kvalitetno društvo, ne na ove lenjivce iz P. – a.

Za Olgu i Piko – stalno zaposlenje i stalne osmehe. Osmeh treba da bude onog kalibra kao kod Olge na slavi ili sa Piko u Nišu.

Kad već pakuješ zaposlenja – jedno za moju Dr House sestru, jedno za Apu, jedno za Georgovu i jedno za Ilijinu mamu. Lavova mama bar pet ispita da položi.

Sad slobodno odšetaj do Odseka za venčanja – tu znaš šta treba da spakuješ za Pravnicu i moju kumu – veselje i što manje peripetija, i nešto baš otmeno. U trećem redu iza poslednje police  sigurno će pokušati da se sakrije Mlata Zamlata, popričaj s njom da se ne glupira. Onaj veo sa čipkom u Zagreb ćeš da pošalješ. A Cimiju – daire i beli til. Komšinici Srce nešto u grčkom stilu. Bordo mora da šljašti.

Pored venčanog, znaš već i sam, imaš i Dečiji odsek – pa spakuj igračke, osmehe i neki prašak/zvezdanu prašinu ili šta već imaš da detinjstvo što duže traje. To je za sve bebe koje su se rodile i one koje će se tek roditi. Tu među igračkama pronađi i jedan tenk za Pašu.

Vrati se do Odseka za diplome – za kumi, za Ujaka, za Ajše, i za Ilijinu mamu.

Ujaka ćeš da pošalješ na neko školsko putovanje u inostranstvo. A kumove – u Australiju na tri meseca. Svi koje sam pomenula u moru da se okupaju. Mlata će da ti pomogne oko tih turističkih aranžmana.

pismo

Braća – školicu da završavaju. Studentima sve sem petice, mlađima može i neka četvorka, da te baš ne umaram mnogo.

Svim crnim ovčicama da obezbediš bezbrižno blejanje.

Roditeljima zdravlje i manje nerviranja. Ako baš insistiraju da nigde ne žele da idu da se zabave – bar jedan dobar provod.

Sad, sedni da popijemo kafu. Žmuu i meni ne treba mnogo. Ljubav neka nam ostane ista, imamo mi načina da je uvećamo. Ali bi zato zdravlje mogao da nam ojačaš. I jedna stolarska mašina sa mašnom za Žmua dobro bi došla. Ako te nije steglo u krstima od nošenja tolikih poklona po ovoj hladnoći, mogao bi da nam pomogneš da ofarbamo zidove u hodniku u neku karamel boju. Imam neke diplome i fotografije s putovanja koje planiram ove godine baš tu da okačim.

Ono što si čuo da su drugi poželeli za mene, dobro. Ako stigneš – može ove godine i tetka i majka da budem.

Je l’ treba još šećera za tu kaficu?

Autorka: Srbijanka Stanković

Izvor fotografija: Alo.rs, maminsvet.com, tumblr.com

1 Komentar
  • p.s.
    Objavljeno 13:17h, 03 januara Odgovori

    I ja ti zelim sve sto si sebi pozelela pisuci ovu pricu 🙂

Ostavi komentar