Obavezno bez obaveza

– Čuješ li ti sebe?

– Što?

– Upravo si rekao da mora da bude neobavezno.

– Nisam za nešto više, znači, mora.

– Ti, dakle, obavezuješ devojku da sa tobom bude neobavezno. Jesi ti normalan?

– Pa, kad to tako sročiš, zvuči idiotski.

– A ako se zatreskaš?

– Bolje bi mi bilo da se ne zatreskam.

– Mislim, zapravo, da je najbolje da se obavežeš da se nikad nećeš zatreskati i da umreš sam u svojoj neobaveznoj mizeriji.

– Koji je tebi đavo? – pitao je i šutnuo me iz svog inboksa.

Ne znam koji mi je đavo. Možda temperatura utiče na mene. I kašalj, i bol u grlu, i doktor Haus koji mi iz epizode u epizodu postavlja dijagnozu – sigurno nije lupus. A možda mi je samo muka od pokušaja frajerisanja. Od blokiranja voljenja. Pa mi se to odražava i na organizam. Što je, na neki način okej – i dalje nije lupus. Što na neki drugi način nije nimalo okej, pa imam želju da ga šutnem u zadnjicu.

obavezno-bez-obaveza-blacksheep-rs

– Ja bih nešto opušteno, neobavezno. – kaže – Da mi ne upoznaje kevu. Da je ne vodim u bioskop, i na kafu. Da ne očekuje da prespava kod mene. Da ne oblači moju majicu, da me ne zivka svaki dan i da ne ostavlja svoju četkicu za zube kod mene. Da mi ne upada u sobu sa lampionima i prskalicama, kao ti, šireći taj ljigavi praznični duh.

– Jesi ti svestan koliko je ta tvoja neobaveznost zapravo obavezujuća? I uznemirujuća. Koliko bi ona morala da se cima i uzdržava da bi ti dobio nešto što zoveš opuštenim i neobaveznim?

– Pa ako joj je cimanje, onda i ne mora.

– I što ja mogu veći deo tih stvari, a ona ne može?

– Pa ti si mi drugarica.

I tu me je lupio po glavi taj dvadeset prvi vek. Frajer postaje neobavezni mlakonja, drugarica postaje bliža od devojke, devojka prestaje da bude devojka, a postaje obaveznoneobavezna. Naravno, ako uspe da zadovolji sve kriterijume.

On, sa druge strane, neće zadovoljavati ništa sem svoju egocentričnu potrebu da se ne veže. Eventualno još ponešto, usput.

Svakako neće pokušavati da se zaljubi i svakako će ona biti kriva ako umeša emocije.

Jer zašto da zagorčava sebi život, kad je najbolje bez obaveza.

Obavezno, bez obaveza.

Al’ uz ugovor, ako može.

Autorka: Milica Stanisavljević

Fotografija: favim.com

1 Komentar
  • Pingback:Kreativni haos sa planerom u torbu -
    Objavljeno 09:17h, 27 maja

    […] zamjerite joj jer ju je upravo ošamutila Super seksi strava – ljubav i onako Obavezno bez obaveza postala je Mala za kombinaciju. Ipak, napisaće tekst kako sve to Samo treba […]