Mečke, mačke, lutke

Zatvorila je vrata za njim.

Vidiš, tu je bilo dosta. Tu između dva i pola tri. Poslednji razgovor. Ako se nerazumevanje i vikanje u glas može nazvati razgovorom. Prošlo je dobro. Rekla mu je šta je imala i nije čula njega. Komšije su ga čule. Možda će zvati policiju. To bi bilo odlično.

Kartonska kutija je stajala pored kreveta. To nikako nije bilo slučajno. Pakovala ga je. Pakovala je sve ono što joj je sada bilo suvišno. Šutnula je kutiju i pomislila kako je to bilo glupo, jer bi u filmu isti potez protumačila kao loš scenario. Nije htela da plače i klizi niz vrata, da ide pod tuš i cepa stvari. Otvorila je kutiju.

Šta da stavi i odakle da počne.

love-blacksheep.rs

Duks. Ne, duks je divan, debeo, sa kapuljačom, pohabanih šavova od nošenja. Duks ostaje. Knjiga. Glupa posveta ide. Više ne znamo godinu izdanja i da je voli. Ostalo ostaje. Čarape. Još uvek na nogama, sive, glupi znak koji se dečacima vidi kad onako podignu trenerku. Sranje su, 5 brojeva veće, ali ostaju. Naočare. Ostaju, uvek su joj bolje stajale. Medved. I dalje ne vidi poentu mečki, mački, lutki, ali ostaje umesto jastuka, „za pod glavu“. Majica. Sranje, u njoj je spavala. „Kreten mi je dao jebenu Najkovu majicu da spavam u njoj“, pomislila je, „kakva pozerčina“. Ostaje. Šolja. Dobro jutro šolja, ostaje. Prazna kutija. Besmislica.

Facebook. Slike obrisane. Status. „Danas napravila crk’o dabogda sa pečurkama. Probajte i vi.“ Status veze. Doviđenja. Pesme na zidu. Kanta. Mejlovi. Kanta. Srca, poljupci, sranja. Kanta, kanta, kanta. Kanta puna. Smislica.

knjiga-kafa-blacksheep.rs

Poruka. „Samo da ti kažem da sam uradila ono što sam obećala. Ništa me više ne podseća na tebe.“ Telefon. Delete all.

Vreme je za spavanje. Skinula je prvo duks, pa čarape, a zatim obukla majicu. Dovršila je čaj i stavila medveda pod glavu. Uzela je knjigu i rešila da pocepanom stranom zabeleži gde je stala. Glupost. Samo je trebalo rešiti se suvišnih stvari. Okrenula je novi list.

Autorka: Sanja Janković

Fotografije: love for all seasones

Nema komentara

Ostavi komentar