Maslačak

 

Prvo su rekli…

 

Otišla je u Beograd na studije, kao da nije mogla otići negde bliže. Rešila je da se profini tako što je postala student književnosti. Nema veće uzaludnosti nego trošiti vreme na neprofitne fakultete. Šta će biti ako završi? U najboljem slučaju seoska učiteljica. Uvek je maštala o nekim glupostima i nosem je parala oblake, mislila je da će postići ko zna šta. Takvi ne opstaju u Srbiji. Da krade, da je odabrala politiku ili da se bavi nekim mutnim poslovima, pa i da pomislimo da ima nade za nju. Ovako je još jedna propala provincijalka u najavi.

 

kofer-blacksheep.rs

 

 

Onda su rekli…

 

Više nije naša, sad je postala Beograđanka. Prodala je dedovinu za šupu u nekoj  Krnjači. Više ne dolazi svakog drugog vikenda kući. Ne trči bosa po dvorištu, sad ima damske cipele kojima šparta po blatnjavom sokaku. Zaboravila je drugarice iz detinjstva. Sama sedi na ljuljašci ispod stare kruške i čita. Kao da u tim knjigama ima nešto. Bolje bi joj bilo da malo udahne NAŠEG čistog vazduha. Od NJIHOVOG smoga je totalno poludela. Juče se baš pročulo da je pronašla dečka. Mora da je neki mafijaš.

 

 

Na kraju su rekli…

 

I postade ona apsolvent, dakle, sve je bliža preuzimanju titule seoske učiteljice. Objavili su joj neku priču u knjizi, velika stvar! Sad znamo zašto se ne javlja kad prođe sokakom – uobrazila se! Veruje da će postati spisateljica. Ne vraća se više u naš grad. Ne pamtimo ni kako beše izgleda, samo ponekad komšijskim plotom proleti pokoja priča o njoj. Moramo naći drugu zanimaciju o kojoj ćemo razgovarati u trenucima između turskih i španskih serija.

 

koferi-blacksheep.rs

 

A šta se zaista dogodilo…

 

Ponovo sam povratila svoj vid. U Beogardu se tako lako zaboravlja. Da li će mali maslačak postati ruža iako nema trnje?

 

Autorka: Tijana Banović

Fotografije: favim.com, weheartit.com

Nema komentara

Ostavi komentar