Kursna lista

Od 15. januara ćemo ugostiti nove polaznike kurseva i radionica, stoga ne propustite priliku da postanete deo naše literarane družine. Kao i do sada, svi kursevi i radionice će se održavati jednom sedmično, u večernjim terminima ili vikendom, u Bazi Crna ovca. Za one koji nisu iz Beograda, pripremili smo i  online verzije Kreativnog pisanja, Blogeraja i Centimetra u saradnji sa Lammasi platforomom.

Kursevi su omogućeni zahvaljujući superste.net programu.

Kurs Kreativnog pisanja 

Na kursu ćete naučiti kako da vladate svojom inspiracijom i pronađete kreativno nadahnuće čak i u svakodnevnim i naizgled dosadnim situacijama. Odvići ćete se od traženja izgovora zbog čega ne pišete i dobiti priliku da ispričate sve priče koje već dugo stoje zaglavljene između pribora za pisanje i vašeg straha od neuspeha i manjka samopouzdanja. Proces rada je koncipiran tako da svim polaznicima pruži svakodnevnu motivaciju i podsticaj, pomaže im da uspostave samodisciplinu u radu, i naročito forsira inovativno razmišljanje kao preduslov kreativnom pisanju i zahteva iznalaženje originalnih odgovora na postavljene zadatke.

Kurs kreativnog pisanja vodi Milan Jokić, pisac i scenarista, autor više blog serijala („Skitajući sa Dunjom, „WannabeLand“, „U društvu sa Ninom“…) i predavač kreativnog pisanja u Organizaciji kreativnog okupljanja.

Više o kursu, kao i o načinima apliciranja možete pogledati na sledećem linku: Kreativno pisanje.

 

Blogeraj

Na radionicama ćemo na maštoviti način kršiti pravila, igraćemo se sa realnošću i fikcijom, shvatićemo da su redovnost čitanja i pisanja preduslov da postanete dobar bloger, možda i pisac. Posebnu pažnju ćemo posvetiti blokadama, komentarima čitaoca ispod objavljenih tekstova,  inspiraciji, onome što vas „koči“, „makazama“ u tekstovima i strahovima.

Rizikovaćemo na kreativan način.

Zaposlićemo vašu maštu i ideje, kroz igru, istinu i izazove.

Na Blogeraju će se sa vama družiti Tijana Banović, novinarka, copywriter i urednica Blacksheep-a. Tijana je osnivač istoimenog portala na kom već tri godine podstiče i osnažuje mlade autore iz regiona da pišu i da rastu uz svoje tekstove. Autorka je kolumne „Kotrljanje uz vetar“. Njeni tekstovi se objavljuju u „Vodiču za život“ i „Blicu“. Sarađuje sa brojnim portalima.

Više o radionici, kao i o načinima apliciranja možete pogledati na sledećem linku: Blogeraj.

kursnalista

Centimetar

Na našem kratkom kursu, ne samo što ćete naučiti kako da svoju ideju pretočite na papir, već ćete i napraviti sami svoj film.  Naučićemo kako da oslobodite svoj skriveni talenat pisanja iz kojeg zapravo prozilazi još jedno stvaralaštvo zabaleženo kamerom. Ako ste želeli da se nađete u ulozi reditelja, direktora fotografije, scenariste ili samo nekoga ko želi da oživi svoju zamisao, na ovom kursu ćete naučiti osnovne tehnike kako se piše idealan scenario za kratki film. Radićemo na svakom scenariju pojedinačno tokom kursa dok ne dovedemo vaš film do ostvarenja!

Predavač: Mina Aleksić, diplomirani dramaturg Akademije umetnosti.

Više o kursu, kao i o načinima apliciranja možete pogledati na sledećem Centimetar.

Kurs pisanja kriminalističkog romana

U dva meseca saznaćete sve što vam je potrebno kako se ne biste izgubili u stvaralačkim bespućima i izbegli slepe ulice u koje šaljete svoje junake. Vreme koje ćete tako uštedeti iskoristite za osmišljavanje ubedljivog zapleta, uvrnutog istražitelja, dopadljvog negativca i razmišljanje da li pravda baš uvek pobeđuje.

Teorije će biti isključivo u funkciji pisanja, akcenat je na zadacima koje ćemo svake nedelje zajedno komentarisati.

Glavni inspektor kursa biće Aleksandar Petrović, autor romana Beogradska knjiga mrtvih i Kolaž za dvoje koji će vam iz prve ruke preneti lična iskustva i iskušenja kroz koja prolazi svaki pisac tokom rada na romanu.

Više o kursu, kao i o načinima apliciranja možete pogledati na sledećem linku: Kriminalistički roman.

Baza Crna ovca

Žorža Klemansoa 16, Beograd

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.