KO?

Ko sme da ćuti ? Ko sme da kaže ? Ko sme da laže ?

Ko će nam ukazati životnu priliku, a da nije vezano za stranke i politiku ?  Ko će se protiv nepravednog sistema boriti ili će nam i dalje leđa lomiti ? Ko će mi objasniti zašto ljudi druge krive ako svi loše žive ? Ko će opravdati  ratove, u koje smo svoju decu slali kao u svatove ? Ko će da mi kaže da li smo u njemu pobedili ili nešto izgubili ?  Ko će mi reći da svoju zemlju manje volim ako se drugačije za nju borim ?

Ko sme da ćuti ? Ko sme da kaže ? Ko sme da laže ?

Ko će mi dati snage da preživim ovo vreme i prevaziđem sve probleme? Ko će mi reći gde grešim ili ću sebe večito da tešim ? Ko će da mi kaže zašto se ceni kič i šund, a ne nečiji rad i trud ?  Ko može da kaže šta je smisao života i šta je u njemu to đavolja rabota ? Ko će objasniti postojanje Boga i onog bića sa dva roga ? Ko će me naučiti kako se svoja vera poštuje i voli, a ne samo da mi pamet soli ?

Ko sme da ćuti ? Ko sme da kaže ? Ko sme da laže ?

navigatin-blacksheep.rs

Ko će mi obećati zdravlje bolje, ako me tretiraju kao neko roblje ? Ko će me pustiti da svojom glavom mislim čak i ako pošteno ulicu čistim ? Ko će mi reći zašto školu učim, ako ću da se u životu još više mučim ? Ko će se složiti da u životu  nije sreća ako nam je novca puna vreća ? Ko će mi pokazati kako se voli, kako telo od ljubavi boli ?  Ko će me naučiti kako se nedostaje i kako ljubav prestaje ?

Ko sme da ćuti ? Ko sme da kaže ? Ko sme da laže ?

Ko sme da se uspravi i  odlučno suprotstavi ? Ko sme da pokaže zube i kada se bitke gube ? Ko sme da se istraje do poslednjeg daha bez imalo straha ? Ko sme da pobedi sebe i to  iskustvo prenese na tebe ? Ko sme da sledi svoju želju, dosledan svome htenju? Ko sme da se bori do poslednje kapi krvi ?

Mi.

Evo ja ću biti prvi.

Autor: Ivan Ćirković

Fotografije: eweb4.com, amandashoesmaker.wordpress.com

Nema komentara

Ostavi komentar