Kad napuniš 40

Za strah od tridesete stvarno nema razloga. Bez šale, tridesete su najlepše godine. Lepota, znanje, umeće, elan, razboritost, snaga – sve je tu. Naj, naj, naj, sve.

E, a za strah od četrdesete postoji razlog. „Četrdesete su nove dvadesete“ i ti medijski fazoni. Ako budete imali novca za buduće estetske korekcije, ozbiljnu negu, lasere i ostale zanimacije, možete, naravno, održavati stanje tela, ali, da se ne lažemo, od četrdesete sve ide na dole. Bar u tom, estetskom smislu. Nije to beznačjano.

 

zena_blacksheep.rs

 

Naravno, bitan je duh, ostajete dete u duši, ostajete večno mladi, još ako ste Strelac u horoskopu, pa kud’ ćeš bolje, sve je to krasno, ali, četrdeseta je tu pa tu. Neke stvari baš i ne idu. Nije to  „šta će reći svet“ fazon, nego ne idu, intimno i iz dubine ne idu.

I, šta ćeš tad? Priroda ti ulepša rođendan prvim snegom, ne pamtiš kada se to desilo krajem novembra i raduje te, poklonjen ti je sneg za rođendan, divno, raduješ se i jer te vrućine odavno žestoko nerviraju (i to ide sa godinama) i, eto, belina je sveža, nova, nevina, na početku je.

Sve ide dalje, kuješ planove i želje. Možda će dan biti kao i svaki drugi. Šta je taj jedan dan u odnosu na večnost kosmosa? Nemerljiva čestica nečega, neka neotkrivena. Ima li promena ili je sve isto? Jedan dan ne može doneti razliku, ali sledeće godine hoće.

Živi bili pa videli.

 

Autorka: Ana Atanasković

Fotografije: sheknows.com, womenandhome.com

Nema komentara

Ostavi komentar