GDE ŽURITE? IDEMO NA TRENING !

 Koliko ste puta krenuli sa vežbanjem? Koliko puta ste prestali sa vežbanjem? Različita pitanja sa istim odgovorom koji krije glavni razlog, a to je rezultat. Taj rezultat je pre svega uslovljen eliminacijom suvišnih masnih naslaga iliti zatezanjem i oblikovanjem tela. Ako je to prvi, jedini i glavni razlog, već u startu ste krenuli u pogrešnom smeru. Tri glavna razloga zašto vežbamo, a koji su ujedno i vodiči ka gore pomenutim estetskim ciljevima su:

– Bolje zdravlje

– Pozitivnije raspoloženje

– Manje stresa

Što smo stariji, pogotovo posle 30-te godine, metabolizam se usporava i počinju degenerativni procesi na i u našem telu, te zbog toga treba još više da brinemo o svom zdravlju i telu. Sa nekim činjenicama možemo, ali i ne moramo da se pomirimo, sve dok ne osetite na svojoj koži. Ovde se ne misli samo o treningu koji će usporiti te procese, već i načinu na koji se hranimo i podizanju sopstvene svesti o stilu života koji vodimo.

Rezultati se postižu kontinuitetom i zalaganjem, kao i sve u životu, i time stvaramo lančanu reakciju dobrih i pozitivnih navika kao što su pravilna ishrana i potreba za što boljim izgledom, ne zbog drugih, već zbog nas samih.

Vežbanje treba da vam bude sastavni deo dana  pre ili nakon radnog vremena, kada pročitate nekoliko stranica dobre knjige, kada odvezete decu u školu ili na sport ili kada imate slobodnih sat vremena u bilo kom delu dana (umesto da ih iskoristite za grickalice u fotelji ispred TV-a).

vezbe

Iako bi vaši fitnes treneri, a i vi, voleli da posedujete čarobne štapiće, i da od vas naprave „fitnes mašinu“, ipak je put do tog statusa malo teži od onog kako vam se čini i predstavlja u časopisima i na televiziji. Farmerke od prošle godine, pre dve ili pet godina je moguće ponovo obući, a to samo od vas zavisi.

Krenite sa promenama postepeno, time će i duže trajati.

Zato se pokrenite što pre !

Autor: Ivan Ćirković

Posetite ženski fitnes studio Belle! 🙂

Fotografije: health.com, nvnacs.com

Nema komentara

Ostavi komentar