Četvrtak sa Dunjom: Ljubavnička kriza

Kad se nekih dvoje vole i kad su u ljubavi, onda se oni u sebi osećaju naročito lepo, i kao da im uvek sija neko posebno Sunce koje samo njih greje i zasijava. Tako ta ljubav deluje na čoveka. Ali ponekad može da se desi neki problem ili neka osećajna nezgoda zbog koje se ta divota malo pokvari, i tad su svi ljubavni parovi u neraspoloženju. To se onda zove ljubavnička kriza.

Da bi ljubav mogla da upadne u tu krizu, mora prvo neko da se naljuti i da se razočara, svejedno da l’ će to da bude momak ili devojka, mada se češće desi da se naljute devojke, jer one to lakše znaju da rade. Kad se to desi, onda devojka i momak prestanu da se viđaju, ili se viđaju jako malo, i samo se ponekad zovu telefonom.  Devojke tada skoro uvek sede kod kuće, slušaju tužne pesme i razmišljaju o svojoj ljubavi. Ako je neka ozbiljnija kriza, onda one misle da nikad više neće da se zaljube, nego će da umru od tugovanja, a ako je neka lakša kriza, onda samo razmišljaju da l’ da se pomire ili da l’ i gde da nađu nekog novog momka. One tad ne vole da ih kod kuće mnogo zapitkuju ni o ljubavi, ni o nečem drugom, jer lako mogu da se iznerviraju, a ne vole ni da rade poslove po kući, i ne treba ih terati da peru sudove. Momci se za vreme krize mnogo nerviraju i razmišljaju ko je više kriv. Ako je momak malo pametniji, onda on razmišlja i o tome kako da se pomiri sa devojkom, a ako nije baš pametan, onda samo čeka da kriza sama prođe, ko što prođe oblak posle kiše.  Oni naročito ne vole kad se nađu u ljubavnoj krizi, jer treba mnogo da se bude mudar i da se misli o tome šta nije valjalo u ljubavi, pa je upala u krizu, i kako to može da se popravi, a oni ne vole da se bave takvim razmišljanjima, već više vole kad se dešavaju lepe stvari i kad se u ljubavi uživa.

Ljubavna kriza nikad ne traje mnogo dugo, jer niko ne voli da je u takvom neraspoloženju, i zato se svaka ta kriza završi ili sa pomirenjem ili sa raskidanjem. Rešenje za ljubavnu krizu treba da smisli momak, zato što je možda on za to sve kriv, a ako nije kriv, onda zato što je muško, a muškarci su uvek zaduženi da rešavaju razne krize, pa zato treba da reše i ljubavne. Nikad nije kriza toliko ozbiljna da ne bi mogla da se reši, i posle ljubav može čak da bude i lepša i bolja kad se popravi ono što ne valja.

Cetvrtak-sa-Dunjom

 „Dunja je izmaštana devojčica, filozof i mislilac, wannabe life coach i ulični skitač. Takoreći bezgrešno začeta kao glavna junakinja bloga „Skitajući sa Dunjom„, nastavila da živi svoj izmaštani život jer ima još štošta da podeli sa svetom.

Nema komentara

Ostavi komentar