Četvrtak sa Dunjom: Čemu služi srce

Kad je nekog baš briga za druge ljude i kad nikom ne bi pomogao, onda se kaže da on nema srce, a kad nekom padaju gluposti na pamet, onda se kaže da nema mozak. Ali ne znači to stvarno da nema, nego se to kobajagi tako kaže, jer svako mora da ima i srce i mozak da bi mogao da bude živ čovek, ali ih ti neki ljudi malo koriste, pa je to skoro isto ko da ih ni nemaju, ili ko da ne znaju da ih imaju ni šta sa njima da rade.

Srce je glavni deo u telu, i najvažniji za život, jer je srce ko neka pumpa što ispunjava čoveka životom i snagom. Isto kao i kad imaš loptu, pa mora uvek da bude do kraja napumpana da bi bila dobra, tako mora i srce stalno da radi i da pumpa krv svuda u telo, da ne bi telo bilo sporo i teško, i da se jedva kotrlja ko nenaduvana lopta. Srce je jako bitno i za sva osećanja, i za lepa i za tužna, a najviše je važno za ljubav. Jer, kad se neko zaljubi, to mu se prvo desi u srcu, i onda srce pumpa tu zaljubljenost u celo telo, a najviše u mozak, jer tek kad mu to zaljubljeno osećanje dođe u mozak, on tek onda sazna da je zaljubljen i u koga. Kad srce pumpa ljubavna osećanja, to onda bude vrlo golicljivo, a ne možeš da se počešeš po srcu, nego možeš samo da pustiš da te to tako golica u tebi i da ti bude milina. Osim ljubavi i radosti, u srcu se nekad dogode i tuga ili neka slična nevesela osećanja, pa se iz srca šire svuda u telu, a na srcu tad stoji neka težina, i to se onda kaže da imaš kamen na srcu. Ta tužna osećanja obično traju dok kamen ne padne, jer kad padne, srce onda opet može da pumpa snagu za život, pa se čovek oseća malo lepše.

Mozak je isto bitan u životu, najviše za pamet i za razmišljanje, pa i on mora kao i srce stalno da radi, da čovek ne bi bio budala i da mu ne bi padale neke gluposti na pamet. U mozgu se stalno vrše neka razmišljanja u vezi sa stvarima koje se dešavaju svakog dana i vodi se računa o svemu što čovek treba da radi. On je glavni organ za komandovanje celom telu, osim srcu, jer tako kažu ljudi, da mozak nikad ne može da naređuje srcu u vezi sa stvarima kojima se srce bavi, a tu se najviše misli na ljubav. Ja zato mislim da je ipak važnije srce od mozga, jer da nema srca, ko zna kako bi se čovek zaljubio, a kad se ne bi zaljubljivao, onda bi mu život bio vrlo dosadan i ružan, jer od zaljubljivanja nema ništa mnogo lepše da se radi u životu.

Dunja2

„Dunja je izmaštana devojčica, filozof i mislilac, wannabe life coach i ulični skitač. Takoreći bezgrešno začeta kao glavna junakinja bloga „Skitajući sa Dunjom“, nastavila da živi svoj izmaštani život jer ima još štošta da podeli sa svetom.

Nema komentara

Ostavi komentar