Zazibleeeej: Nezaobilazne nitne

 

Do skoro su bile propratni elementi u par stilova i najčešće u kombinaciji sa pravom kožom. Dizajneri su se potrudili da njihova primena bude veća, pa ih zato sada možemo videti u svim modnim pravcima.

 

Nitne mogu biti u raznim bojama, ali najčešće se koriste srebrne, zlatne i bronzane. Što se tiče oblika- geometrija je najaktuelnija. Metalne su nešto skuplje od plastičnih. I pored veličine, razlika je i u načinu na koji se one fiksiraju.

 

Prvo vezivanje nitni za neki odevni predmet, bilo je sa kožnom jaknom i prslukom. „Opasni“ momci na motorima, nisu bili toliko strašni ako na sebi nisu imali „bodlje“. Taj trend se proširio i na stilove koji su manje vizuelno napadni.

 

nitne_blacksheep.rs

Od kože se izrađuje i galanterija koja nikada ne izlazi iz mode. A gde je koža, tu su i nitne.

 

nitne1_blacksheep.rs

Da bi neka odevna kombinacija bila upotpunjena, tu je nakit.

 

nitne2_blacksheep.rs

I drugi materijali su postali odlična podloga za vezivanje nitni. Počelo je malo stidljivo, ali velikom brzinom se proširilo i od tada su nitne totalni hit.

nitne3_blacksheep.rs

Kragne, kao nešto što treba istaći, dobile su drugu dimenziju. Postale su nezavisne. Naravno, u tome ih u stopu prate upečatljivi detalji u vidu nitni.

 

nitne4_blacksheep.rs

Invazija je obuhvatila sve gornje odevne predmete, nezavisno od vrste materijala od kojeg su napravljani.

 

nitne9_blacksheep.rs

 

U početku se  najviše  fukusiralo na gornji deo tela. Moda ne bi bila to što jeste, da ne napravi neki preokret. U prvi plan dolaze farmerke, šortsevi i suknje.

 

nitne5_blacksheep.rs

Spustimo pogled još malo niže. Shvatićemo da ni elegantnu ni sportsku obuću za sve sezone nije zaobišla ova epidemija u vidu nitni.

 

nitne6_blacksheep.rs

I taman kad pomislite da nema više kud, a ono eto ih i na rublju. Počelo je kao scenski performans, ali mnogo je više običnih smrtnika koji nisu deo medijske scene. Zato danas na ulicama, možemo videti deo tog scenskog u kombinaciji sa džemperima ili majcama na jedno rame.

 

nitne8_blacksheep.rs

 

Nekima čak ni sve ovo navedeno nije dovoljno. Korak dalje se ogleda u improvizaciji vizuelnog dobijanja nitne.

 

nitne7_blacksheep.rs

Lično sam više  naklonjena nitnama nego šljokicama i perlicama. Šta god da izaberete od navedenog, pazite samo da ne preterate kako to ne bi prešlo u kič. Zlatno pravilo je da u svemu ipak  treba biti umeren.

 

Autorka: Zorana Petrović Zazi

Fotografije: tumblr.com

1 Komentar
  • Ica
    Objavljeno 20:13h, 24 novembra Odgovori

    Svuda dobro izgledaju osim na starkama

Ostavi komentar