Was there life before (without) like?

– Tvoji postovi su preteški. Predugački. Sarkastični. Ironični. Nerazumljivi. Suviše lični. Interni humor. Previše Balaševića. Premalo Balaševića. Promovisanje neodgovarajućih knjiga (?). Traženje publike za svoja raspoloženja (Yes, they are). Hvalospevi prijateljima (Da, kad ima zbog čega). Psihoterapeutski dnevnik (Bar ne plaćam nikoga). Previše religijskih tema. Nedovoljno religijskih tema. Stop!

Ovde bih iskoristila jedno od onih bajkovnih preusmeravanja da uredim priču. Da potvrdim njenu istinitost jednom od onih: ,,Ja sam tamo bila i vino pila“ formula.

Fejsbuk je (da se izrazim na način koji mi dokazuje nekakvu kompetenciju) metonimija Velikog Stvarnog sveta i njegove površnosti.

Za takvu vrstu opažanja ne treba ti doktorska disertacija. Ni diploma. Ni dubokoumne reči. Samo glava na ramenima koja misli. Nije bitno ako u izražavanju pogrešiš, dok god pogađas suštinu. I dok god tvoja suština nekog ne pogađa.

Tekst je pogled koji izražavaš, ali je reč koju nekom uputiš, pismeno ili usmeno, pogled koji ka njemu usmeravaš.

Pazi se, jer može biti urokljiv! Postoji razlika između brutalne iskrenosti i brutalnog bezobrazluka.

U davnim vremenima možda bi golub pismonoša zalutao, a sa njim i neki od pokušaja da se tuđa tvrđava preuredi (ili sruši).

Ali, ovo su vremena anti-bajki i anti-junaka, u kojima je razgledanje profila zauzelo mesto razgledanja tek uređenog stana.

Sasvim je ok ako ti se ne sviđa, jer to je TUĐI stan. Ok je i da to kažeš, sve dok neposredno ne zahtevaš od vlasnika da to promeni. Misliti nejednako vređati. Na kraju krajeva, ti si tu samo posetilac.

Ne moraš da lajkuješ. To je i dalje samo klik mišem.

Lajk nejednako love!

Autorka: Dijana Redžić

Izvor fotografija: pinterest.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.