“Smešna muka” u UK Vuk Karadžić

 

Ovog meseca je izašla zbirka pesama Borisa Mladenovića (Jarboli) pod nazivom “Smešna muka” u izdanju “Kornet” izdavačke kuće. Urednik izdanja je Marko Tomaš. Kako su sve pesme u ovoj knjizi napisane za pevanje uz pripadajuću im muziku, tako će i promocija iste biti solo koncert koji će se održati u četvrtak, 26. aprila u 20h na sceni “Kult” Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić.

 

“Stihovi Borisa Mladenovića svježi su iako su mnogi od njih stari i dvije decenije. Zajedno s glazbom Jarbola Borisovi stihovi su među najboljim plodovima u povijesti rock and rolla na ovim prostorima. Izvučena iz konteksta, otrgnuta od glazbe kao njezina prirodnog okruženja, poezija Borisa Mladenovića je autentična umjetnost. Ti stihovi funkcioniraju i bez glazbe. Jednostavni su, nepretencioznii, naprosto, lijepi. Smatram da mogu komunicirati s publikom na jednoj drugačijoj razini nego je to slučaj kad su ušuškani u glazbu”, kaže o knjizi Marko Tomaš, urednik knjige.

 

Razgovor sa autorom vodiće Pavle Ćosić ispred izdavačke kuće “Kornet”. U koncertnom delu programa Borisu će se pridružiti pijanistkinja Sonja Lončar. Ulaz na promociju je besplatanPošto je broj mesta ograničen, karte za promociju možete uzeti u knjižari Beopolis u holu Doma omladine.

 

“Smešna muka” može da se kupi u knjižarama BeopolisBooka StoreDelfiVulkanPlavi krugZlatno runo... Na veče koncerta posetioci će moći da je kupe po promotivnoj ceni od 500 dinara.

 

Boris Mladenović rođen je 1975. godine u Beogradu u Jugoslaviji. Jedan je od frontmena sastava Jarboli. “Smešna muka” je njegova prva zbirka pesama.
Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.