Sasvim (ne)običan par – Andrija i Anđelka

Popularan sitkom „Andrija i Anđelka“ ušao je u domove širom Srbije i tu se zadržao. Jedan deo svoje neverovatne popularnosti ova serija svakako duguje svom kanadskom originalu „Un gars, une fille“ po kome je rađena. Nakon kanadskog originala, ova serija je adaptirana u još 25 zemalja širom sveta, svuda beležeći ogroman uspeh kod publike. Adaptaciju za srpsko tržište uradio je Vuk Ršumović, a režiju Marko Manojlović. Glavne uloge tumače Andrija Milošević i Anđelka Prpić.

On je tipičan balkanski mačo muškarac, a ona tipična brbljivica koja prati trendove. Sasvim (ne)običan par kakav biste mogli da sretnete na beogradskim ulicama. Čime su onda oni zaludeli celu Srbiju?

Na izvestan način, čineći sebe tako običnima. Oni nisu astrofizičari, niti su kosmonauti, već samo muškarac i žena koji pokušavaju da (pre)žive u ovo današnje ludo vreme. Oni crpe inspiraciju iz svakodnevnih životnih situacija i problema, a zatim se njima poigravaju čineći ih komičnim. Poigravaju se i stereotipima tipičnih predstavnika Balkana, svog pola, svojih godina. Dočaravaju nam te stereotipe na komičan način i svoj uspeh svakako duguju i smislu za humor.

Najveći deo svog uspeha, pak, moglo bi se reći da duguju činjenici da su nam stigli u pravo vreme. Programska šema na gotovo svim kanalima je upala u neku vrstu monotonije, nedostajalo je nešto novo i originalno i oni su nam to i doneli. Nakon dugog dana na poslu svima nam je potrebno da se opustimo i odmorimo, da na momente zaboravimo na napornog šefa, besparicu, prestojeće ispite, krizu u kojoj se nalazimo. Uz smeh. Uz „Andriju i Anđelku“.

Autorka: Anđelija Anđelić

Izvor: Portal Mladi

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.