Razgovor za novinara

Moj CV – tok dogovora putem mejla – za posao novinarskog saradnika.

Utorak 23 Jul 13:45h

– Poštovana redakcijo. Vido sam da tražite novinarske saradnike. Eve da se javim i ja. Zanimame o čemu treba da pišem !
Iskreno sam za interesovan da radim savama. Bavim se već dugo pisanjem nekih priča i pesma ma. U školi sam imao troiku iz srbskog, ali sam pisanje usavršijo od kada sam je završijo, mislim na školu (treći stepen kuvar). Mama me je rodila pre dvadeset i tri godine. Znači imam dvadeset i četri. Studiram u novomsadu i radim honorane poslove u beogradu.Plata mi ne treba ako bi radijo ovaj posao odkuće. Ali ako bi dolazijo kod vas, dovoljna bih mi bila i obezbeđena užina. Nadam se da me razumete.Inače moj tata misli da je ovo neka zajebancija, stoga vam neću slati moje lične podatke ukoliko mi neodgovorite.

Četvrtak 25 Jul 15:05h

– Zdravo novinari i poštovani uredniče ili ko već ovo čita. Javljam se jer mi niste od govorili povodom mog mejla. Molimvas da mi što pre odgovorite jer imam još jednu ponudu da radim u hladnjači na istovaru gajbica. hvala

Četvrtak 25 Jul 15:25h

– Poštovani, s obzirom da nam je Vaš CV čudan, mi iz redakcije smo Vašu ponudu za posao shvatili kao šalu. Ali, pošto ste nam poslali još jedan mejl, Vaš pravopis i ponudu smo shvatili krajnje ozbiljno.
Uslovi za naš posao su:
– stilski pravilno izražavanje
– poznavanje engleskog jezika
– posedovanje računara i internet priključka

Četvrtak 25 Jul 15:30h

– Pazi redakcijo, znam da se tako ne zoveš. Tata kaže da tako ime nepostoji. Ja savama sve u lepo a vi moju ozbiljnost svatate ko šalu.

Tata kaže da je šeset posto stavnovništva u srbiji ne pismeno. E sad ja vas da pitam kako vi kao manjina diktira te ko će da radi i ko je pismen a ko ne pismen !
Intrenet nemam, komšia ima kaže ne ograničen. Ima i neki gogle prvodioc pa može naš jezik da prevede na preko dvaes jezika.
Ne znam šta vam je to stilski, ali ja dok se izražavam stojim pravo. Mama mi kaže da se ne krivim dok pričam. Znači imam pravo pravilno izražavanje.

Četvrtak 25 Jul 15:45h

– Poštovani, mesta za novinarskog saradnika su popunjena.Srdačan pozdrav.

Četvrtak 25 Jul 16:00h

 

– Slušaj me sad redakcijone! Ne pada mi na pamet da radim kod vas.
I onako bi radio džabaka. Dnevnica u ladnjači mi je iljadu ipo dinara. I još mogu da jedem iz gajbica. Ne znam šta vam je taj srdačan pozdrav, verujem da je nešto loše. pozdrav lažovi

 

 

 

Svojeručni potpis: Дабетић Иван

Fotografije: newsbook.am, tumblr.com

1 Komentar
  • Zorg
    Objavljeno 22:22h, 17 septembra Odgovori

    Malo snobizma i ničim izazvanog elitizma ( oh, mi smo tih 6% visokoobrazovanih :S ) uvijeno u masnu oblandu samoobmane. Naravno, mi smo vredniji od tog bednog i nepismenog Ivana Dabetića , koji se (gle užasa ! ) potpisao ćirilicom, pa još piše mailove bez interneta, geak nepismeni. Tužna istina – ne možemo čak ni te gajbice da istovaramo. Naše kvazi-znanje, sa sve diplomom , vrednuje samo tužna Srbija i niko više.

Ostavi komentar