Promocija romana „E, moj Astore“, Milana Mažibrade

U sredu, 12. oktobra, s početkom u 20:30h, u zemunskom klubu „Prečica“, održaće se promocija romana „E, moj Astore“, mladog autora Milana Mažibrade.

O autoru:

Milan Mažibrada rođen je 1996. godine, u Nišu. Detinjstvo i mladost proveo je u Zemunu, uglavnom šutirajući na koš. Knjige su mu se gadile. Po upisu u srednju školu shvata koliko ga te iste knjige mogu odvojiti od površnih ljudi i razgovora. Počinje da piše pesme, a nedugo zatim pronalazi se u prozi.

I dalje živi u Zemunu. I dalje piše.

„E, moj Astore“ je Mažibradin prvi roman. O istom, autor kaže sledeće:

Sećanja, kao i prašina znaju oslepeti, pomutiti vid. Čula – ona su najveći ljudski neprijatelj.  Dok sam pisao ovaj roman, oslanjao sam se isključivo na sećanja, uspomene i nekakve, meni još uvek nerazgonetnute momente, rekao bih – unutrašnje. To „unutrašnje“ u nama nije nešto što sam ja izmislio ili se prvi upleo u borbu sa istim. Svako rađanje je novi početak, kao i smrt. Eto, spojivši glavu i rep, dobio sam priču… Toplu, duhovitu priču o ljubavi, detinjstvu, bolu, susretu sa gubitkom nekog bliskog… Zemunu… Zbog toga mi je promocija romana u mom gradu i „najvažnija“, ako promocije mogu imati tu vrstu značaja. Zemun je moj grad, moja uspomena, moje „unutrašnje“.

Razgovor sa autorom, vodiće pesnikinja i recenzentkinja romana, Ana Ristović, a posetioce očekuje i gost iznenađenja, autorov prijatelj i saradnik našeg portala.

mazibrada-promocija-blacksheep-rs

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.