Predstava ,,Mamu mu je*em, ko je prvi počeo?“ 11. juna u UK Vuk

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da u utorak 11. juna 2019. u UK Vuk Stefanović Karadžić (Bul. Kralja Aleksandra 77a) pogledate predstavu ,,Mamu mu je*em, ko je prvi počeo?“. Predstava počinje u 20h a ulaz je slobodan.

Dejan Dukovski, savremeni makedonski dramski pisac, za vreme raspada Jugoslavije napisao je dramu o užasima nadolazećeg rata iz vizure jedne mladosti. Ekipa mladih ljudi koja se danas okupila oko drame ,,Mamu mu je*em, ko je prvi počeo?“, odlučno i hrabro interpretira ovaj alegoričan i velikim simbolima prožet materijal, povlačeći paralelu sa užasima savremenog doba na istom ukletom prostoru, balkanskom. Međutim, jezik predstave dostiže univerzalnost velikih motiva kojima Dukovski naziva fragmente svoje drame, kao što su: smisao, radost, vera, nada, ljubav, čast, greh. Predstava se sastoji od 7 scena koje zadiru intimno do srži čovekove duše kako bi nas suočile sa sopstvenim slabostima, od kojih se svaka direktno ili indirektno referiše i obračunava sa velikim primerima iz svetske književnosti.

,,Mamu mu je*em, ko je prvi počeo?“ je predstava o ljubavi i nasilju. O trenucima u kojima je čovek onemogućen da racionalizuje jake sile koje kuljaju u njemu. O trenucima u kojima čovek ljubav i potrebu za ljubavlju ispoljava kroz najsurovije nasilje. O nasilju koje dolazi iz ludačke potrebe za nežnošću i bliskošću. Fragmentarno ispričana priča o dubokom nerazumevanju, o izbrisanim granicama između realnog i iracionalnog. Krik za oslobođenjem od pritisaka vremena. O mraku i beskraju čovekove duše.

Igraju: Aleksandar Stoimenovski, Jana Mihailović, Jelena Glizijan, Miloš Lazarov
Režija: Milja Mazarak
Producenti: Milena Kovačević, Milica Radumilo
Muzika: Ðurađ Šimić
Kostim: Tatiana Ždiara
Scenografija: Anđela Mandić
Dizajn plakata: Marijana Ivanova

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.