Najstarija ulična umetnica na svetu

Šta je potrebno za uličnu umetnost? Ideje, entuzijazam, želja da grad bude lepši i talenat. Ništa od ovog ne nedostaje Grejs Bret koja ima 104 godine i svojim pletivom uveseljava svoje sugrađane, a od grada stvara umetničko delo.

Ova umetnica živi u Škotskoj i svojim radom dokazuje da je mladost stanje duha i da za umetnost nikada nije kasno. Čak i ako imate šestoro unučadi i 14 praunučadi, a iza sebe život dug 104 godine, nema opravdanja da ne počenete da ulepšavate svoj grad. Grejs, kao i većina njenih vršnjakinja, plete i hekla ćitavog svog života, ali nedavno je otkrila sasvim novu dimenziju svog rada.

Heklajući, Grejs je do sada ukrasila oko 46 lokacija, a nov izgled su dobijali stubovi, klupe, zidovi, telefonske govornice, pa čak i statua ser Valter Skota. Ova neobična umetnica je članica grupe Sauter Stormers čiji su članovi njene kolege starije od 60 godina, što i nije tako često u uličnoj umetnosti. Zadovoljstvo koje oseća dok hekla može se meriti samo sa onim koje oseti kada sugrađani hvale njen rad.

Jovana Nikolić

Izvor: Portal Mladi

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.