Možda malo simpatija

Nisam ti rekla da se nekad osećam kao kompjuter. Onaj kompjuter koji je pun nepotrebnih podataka, đubreta i fotografija rezolucije 1920 x 1080. Solidna grafička kartica, a procesor prespor da uhvati tvoju koračnicu po meridijanima.

Nekada mi je tako potreban restart uz pivo. Dobro, neka budu dva piva. Kad malo bolje razmislim, potrebna mi je deinstalacija i brisanje onih srčanih bagova. Da se očistim i napravim prostora za novu srčanu notifikaciju. Za osobu koja će da klati noge sa mnom na meridijanu, a ne da me siluje i miluje zahvaljujući internetu.

Nisam ti rekla da me nervira kad mi se izlozi cere zbog čupave punđe. Da me nervira kad mi se ti ceriš zbog moje filozofije života, zasnovane na potankom iščitavanju svega i svačega o toj i toj vrsti majmuna. Toj i toj vrsti koja stalno ima seks, a najsrećnija je i najmanje nasilna na svetu.

mozda-malo-simpatija-blacksheep.rs

Nisam ti rekla da iako sam stvorena od 29 proleća, da sam morala da omlatim isto toliko povećih vinograda, da bih pojedinim simpatijama rekla da su mi simpatije. I da to učinim dostojanstveno, bez teturanja. Ne smem odgovorno da tvrdim da se neću zateturati kad tebi rešim da priznam. To. Da si mi i ti možda malo simpatija. Šta? Misliš da izraz “možda malo simpatija” ne postoji? Veruj mi, drugarica mi je jednom rekla da je “možda malo trudna”, tako da mu ovaj moj izraz dođe skroz gramatički korektan.

Nisam ti rekla da sam pokušala da napišem pesmu u kojoj mi ljubiš vene. Kao, htela sam da ispadnem metaforična i romantična. Već kod druge strofe sam skontala da me taj pesnički poziv ne čeka u sandučetu sa neplaćenim računima za Infostan. Da nismo svi rođeni da uzdišemo za belom puti, mekoćom kože, paperjastim dodirima i somot usnama. Nekima je jednostavno suđena blog forma i maštanje o vatanju u liftu.

Nisam ti rekla da je svako od nas nekada dobar, a nekada loš. Nekad pomešano. A nekad se i pomešamo. I da svako zaslužuje da nekome bude onaj neko. Poseban. Ubi me, ali ja samo takve ljubavi priznajem! Kad žive srećno.

Nisam ti rekla, znaš, onaj deo s početka teksta…onaj deo gde pišem o prostoru za novu srčanu notifikaciju. Taj prostor nije nov. Taj prostor si ti.

Autorka: Tijana Banović

Fotografija: Julian Matejević

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.