Marko Arsić i Dijana Tolicki: Skin of love

 

Marko Arsić je arhitekta i modni fotograf iz Beograda. Sarađivao je sa dizajnerima, modnim kućama  i kompanijama, dok su njegovi radovi objavljivani u mnogim domaćim magazinima.

Dijana Tolicki je portretna i modna fotografkinja. Uporedo sa studijama prostornog planiranja na Geografskom fakultetu, završila je i italijansku školu fotografije sa odsekom u Srbiji. Na svojim radovima koristi jednostavnost kao način izražavanja.

 

 Skin of Love

 

Umetnici su, kroz vizuelni dijalog pokušali da predstave jedan motiv na novi način. U odnosu na prethodni rad u oblasti fotografije autori nastoje da pomoću ovog vizuelnog medija prikažu reprodukovanu estetiku. Serijom fotografija portreta umetnik manipuliše motivom, koji se kao i u njegovom dosadašnjem radu vezuje pre svega za lepotu, kao vizuelni identitet svakog od nas. Manipulacija motivom se ostvaruje kroz uvođenje novih elemenata posmatranih pomoću psihologije objekta, ličnog doživljaja i atmosfere.

 

Crno bele fotografije, čiste forme i meko svetlo su ono čemu je umetnik težio kako bi prikazao svoj doživljaj teme koju je sebi postavio.

 

 Skin of love

 

 

Na početku nam recite, kako je došlo do vaše saradnje?

 

Marko: Samo poznastvo sa Dijanom je jedno od spontanijih, ali iskrenijih do sada. Shodno našem odnosu, projekat „Skin of Love“ je bio očekivajući korak.

 

Dijana: Slučajno. Ako slučaj uopšte postoji?! :- )

 

Ko su vam bili uzori na početku i da li su se oni menjali tokom vašeg profesionalnog sazrevanja?

 

Marko: Trudim se da se ne vezujem previše za određenog autora, ali bih izdojio rad Stivena Meisela, Stivena Kleina i Dušana Reljina.

 

Dijana: Teško da mogu da kažem da su uzori, ali od samog početka pratim Patrick Demarchelier-a i Peter Lindbergh-a , što se do sada nije promenilo a od skoro zavirim u rad Andreas Sjodin-a, dopada mi se njegov način izražavanja. Nekako mi je blizak.

 

Skin of love

 

 

Kako biste opisali svoj fotografski stil i koncept?

 

Marko: Kolaboracija arhitekture, čiste forme, seksualnosti i ličnog doživljaja lepote, koja se nadograđuje pri svakom novom izazovu.

 

Dijana: Jasan.

 

Koje su prednosti i draži studijskog, a koje terenskog snimanja?

 

Marko: Studijsko snimanje je prednost ako imate jasnu viziju onoga što želite da kažete, dok ta ista vizija na terenskom snimanju može da vas iznenadi, mora.

 

Dijana: Studijskog- velika mogućnost manipulacije a terenskog nepredvidivost.

 

 Skin of love

 

Šta vas inspiriše i kako se borite protiv kreativnih blokada koje su sastavni deo stvaralaštva svakog umetnika?

 

Marko: Kada pristupam fotografisanju najviše me inspirišu ljudi a posle moda. Velikih kreativnih blokada do sada nije bilo,  uvek imam zamisao sledećeg fotografisanja, odnosno estetiku istog.

 

Dijana: Može da bude bilo šta. Kad postoji unutrašnja inspiracija onda je svaki spoljni detalj moguća manifestacija tog unutrašnjeg nadahnuća. Trudim se da budem opuštena, da ne razmišljam o krajnjim rezultatima iako o tome imam viziju, i da se potpuno posvetim samom procesu stvaranja. Uživam dok radim.

 

Ko treba  da poseti vašu izložbu?

 

Marko i Dijana: Oni koji znaju da prepoznaju lepotu našeg vidjenja.

 

 Skin of love

 

 

Otkrijte nam koji su vaši profesionalni planovi za budućnost?

 

Marko:Dosta fotografisanja, ostvarenje na polju arhitekture i promovisanje zajedničkog projekta „Studio Feshta“.

 

Dijana: Svasta se nešto kuva, tu je „Studio Feshta“ i  promovisanje rada u inostranstvu. Stay tuned.

 

Zašto ste vi crne ovce?

 

Mako i Dijana: Jer se trudimo da se ne osećamo tako.

 

Preporučujemo Vam da posetite njihovu zajedničku izložbu SKIN of LOVE” . Vidimo se 1. novembara u 19h u “Parobrod-u”!

 

Nataša Bakić

Fotografije: Dijana Tolicki  i Marko Arsić

Nema komentara

Ostavi komentar