Mali književni konkurs „Ruske reči“

Srpska redakcija međunarodnog projekta Росијске газете Russia Beyond The Headlines i Filološki fakultet Beogradskog univerziteta povodom Godine književnosti u Rusiji raspisuju književni konkurs za najbolji esej, pripovetku i pesmu na srpskom jeziku.

Pravila konkursa

Tema radova mora biti posvećena Rusiji!

Na konkurs se mogu slati tekstovi obima do 10 hiljada slovnih znakova sa razmacima za esej ili priču i 3-4 hiljade slovnih znakova sa razmacima za poeziju.

Biće uzeti u obzir isključivo originalni tekstovi koji prethodno nisu objavljivani u štampanom ili elektronskom obliku, potpisani pravim imenom i prezimenom autora ne mlađih od 18 godina. Za plagijat sledi diskvalifikacija, a autor snosi potpunu odgovornost za kršenje zakona o autorskom pravu.

Tekstovi ne prolaze redakturu i ne vraćaju se. Članovi žirija ne stupaju u kontakt sa kandidatima.

Žiri čine 4 stručna lica: 2 od strane Filološkog fakulteta Beogradskog univerziteta i 2 od strane Direkcije „Rosijske Gazete” za međunarodne projekte Russia Beyond The Headlines. Imena stručnih lica će biti naknadno objavljena.

 

Algoritam konkursa

Radovi se prihvataju do 15. novembra. Žiri vrši izbor i objavljuje 10 najboljih radova 16. novembra na sajtu ruskarec.ru.

Od 16. do 22. novembra se bira pobednik glasanjem čitalaca ali i žiri glasa unapred dodavanjem +20%, +30% i +50% glasova najboljoj trojki autora po mišljenju svakog člana žirija.

  1. novembra proglašava se pobednik.

 

Nagrađivanje

Najbolji tekstovi će biti objavljeni na sajtu „Ruska reč“ i u našim štampanim izdanjima u Srbiji („R Magazin“ i „Rusija i Srbija“), kao i u književnom časopisu „Gradina“, a pobednici će početkom decembra biti nagrađeni u Ruskom centru Filološkog fakulteta Beogradskog univerziteta.

Autorska prava na one tekstove koji su objavljeni na portalu „Ruska reč“ i u štampanim izdanjima koja učestvuju u akciji pripadaće Rosijskoj gazeti.

Radove slati isključivo elektronskim putem sa naznakom „književni konkurs“ kao prikačeni word dokument u doc ili docx formatu na elektronsku adresu: editor@ruskarec.ru

Čekamo Vaše radove!

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.