Kurs kreativnog pisanja u Bazi Crne ovce

Kurs kreativnog pisanja namenjen je piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom željom i ambicijom da se bave pisanjem. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorom, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju.

Na kursu ćete naučiti kako da vladate svojom inspiracijom i pronađete kreativno nadahnuće čak i u svakodnevnim i naizgled dosadnim situacijama. Odvići ćete se od traženja izgovora zbog čega ne pišete i dobiti priliku da ispričate sve priče koje već dugo stoje zaglavljene između pribora za pisanje i vašeg straha od neuspeha i manjka samopouzdanja. Proces rada je koncipiran tako da svim polaznicima pruži svakodnevnu motivaciju i podsticaj, pomaže im da uspostave samodisciplinu u radu, i naročito forsira inovativno razmišljanje kao preduslov kreativnom pisanju i zahteva iznalaženje originalnih odgovora na postavljene zadatke.

kurs-kreativnog-pisanja-blacksheep-rs

Kurs kreativnog pisanja realizuje se na dva zasebna nivoa: standardnom i intenzivnom. Standardni kurs kreativnog pisanja namenjen je osobama sa ili bez iskustva u pisanju, koje žele da istraže svoje stvaralačke potencijale i oprobaju u se u različitim formama pisanja. Tokom deset dvosatnih sastanaka koji se održavaju jednom nedeljno, učesnici kursa razvijaće svoje veštine kreativnog pisanja kroz rad na grupnim i individualnim vežbama i zadacima i razmenjivati iskustva i ideje uz savetodavni rad sa mentorom.

Intenzivni kurs kreativnog pisanja namenjen je osobama koje imaju iskustva u pisanju i konkretne ciljeve i ambicije koje žele da ostvare, kao što je pokretanje bloga, pisanje romana ili zbirke priča, dramskog teksta, scenarija za film i slično. Za razliku od standardnog, intenzivni kurs je više fokusiran na individualni rad sa polaznicima, kako bi se svakome pružila potrebna podrška u razvoju i realizaciji njegovih ličnih ideja i ciljeva. Intenzivni kurs realizuje se kroz 26 grupnih i individualnih dvosatnih sastanaka, tokom kojih se sa svakim učesnikom kursa radi na kompletnoj realizaciji manje složenih ideja, ili na detaljnom planiranju i pripremi realizacije složenih i zahtevnijih ideja, kao što je, na primer, pisanje romana.

Kurs kreativnog pisanja mogu pohađati osobe starije od 16 godina.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti ili zatražiti više informacija putem e-mail adrese: ksinergija@gmail.com

Kurs kreativnog pisanja vodi Milan Jokić, pisac i scenarista, autor više blog serijala („Skitajući sa Dunjom, „WannabeLand“, „U društvu sa Ninom“…) i predavač kreativnog pisanja u Organizaciji kreativnog okupljanja.

1 Komentar
  • Pingback:Kursna lista - Black Sheep
    Objavljeno 09:09h, 27 decembra

    […] Više o kursu, kao i o načinima apliciranja možete pogledati na sledećem linku: Kreativno pisanje. […]