Glasovi u tami

Čekanju je konačno došao kraj! Do drugog dela serijala “Severna kapija” deli nas još samo nekoliko dana. “Glasovi u tami” stižu u pravi čas, da nam kišovitu jesen učine manje turobnom.

Podsetimo, “Severna kapija” predstavljena kao serijal za mlade, pobrala je simpatije publike od sedam do sedamdeset sedam zbog specifične atmosfere koju sa sobom nosi. U ovim romanima, prepunim misterije i tumačenja simbola, dominiraju i elementi slovenske mitologije koji čitavoj priči daju izvestan mračan ton kakav samo naše priče iz davnina i stara narodna verovanja mogu da imaju.

Danijel Jovanović mladi je pisac, a “Severna kapija: Duhovi prošlosti” prva je knjiga koju je objavio. Pomenuti roman odštampan je još 2015. godine u sklopu društva za afirmaciju kulture Presing. Interesovanje je bilo takvo da je Danijel odlučio da 2016. Godine, uz izdavačku kuću Vrane, iznenadi svoje čitaoce ilustrovanim izdanjem knjige.

severna.kapija.glasovi.u.tami.2

“To ilustrovano izdanje “Duhova prošlosti” jeste na neki način odložilo objavljivanje “Glasova u tami” i produžilo čekanje za godinu dana, ali je za mene značilo mnogo. Na prvom mestu, saradnja koju sam ostvario sa Aleksandrom Jevtović donosi takve rezultate da to ne bih menjao ni za šta na svetu. Njene ilustracije daju mojim knjigama odgovarajuću notu gotike i misterije i time ih čine privlačnijim za čitaoce. Sa druge strane, to reizdanje otvorilo mi je mnoga vrata i zaslužno je za veoma uspešne promocije i gostovanja koje sam tokom prošle i ove godine imao prilike da održim.”

Premijerno vam prenosimo deo atmosfere romana “Severna kapija: Glasovi u tami” koji će uskoro biti objavljen pod pečatom izdavačke kuće Otvorena knjiga.

Stara kapija, skrivena duboko unutar planinske šume, se ponovo otvara. Ovoga puta zlo ne ostaje samo sa druge strane već se tiho, poput nevidljive pošasti, širi po školskom imanju i čitavoj planini. Uprkos nadama da će ova školska godina proteći u bezbednoj atmosferi, Suzana i njeni prijatelji bivaju uvučeni u misteriju o kakvoj nisu mogli ni da sanjaju. Prošlost još uvek nije ispričala svoju priču do kraja.

severna.kapija.danijel

Suzana će morati da donese teške odluke ne bi li sebe i svoje prijatelje iščupala iz kandži tame koja ih sa svih strana pritiska. Može li u tome uspeti čak iako se među njima krije izdajnik? Nastavak „Severne kapije“ donosi nam šapate glasova u tami od kojih se ne može pobeći. Samo najhrabriji nastaviće avanturu.

“Želim da se zahvalim svima koji su (ne)strpljivo čekali nastavak mog serijala. Ljudi su mi redovno pisali kako bi saznali nešto više o novom romanu, a mnogi su u međuvremenu prvi deo pročitali po više puta. To je stvarno veliki kompliment. “Glasovi u tami” vas neće razočarati, to mogu da vam obećavam. Radujem se što u njima sada možemo da uživamo zajedno. ”

Oba romana iz serijala “Severna kapije” možete poručiti preko zvanične stranice na fejsu, a uskoro i preko sajta Otvorene knjige.

Fotografija: Miki Kamenčić

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.