Funcionalnost i originalnost u načinu odevanja

 

 

Šta znači funcionalnost, a šta originalnost? Da li mogu ići zajedno?

Često ćemo videti stil funkcionalnosti, koji podrazumeva nosivost i lakoću kombinovanja uz druge odevne kombinacije. Međutim, u svetu mode ovaj stil podrazumeva komercijalu. Komercijalni stil odevanja je potpuno osvojio svet, i može se reći da je u današnje vreme najpoželjniji zbog svoje pristupačnosti.  Ono što je druga strana ovoga jeste to da ćemo na ulicama primetiti veliki broj isto ili slično obučenih ljudi.

Trendovi, po mom mišljenju, nisu baš najprihvatljivija stvar , ali uzevši u obzir ponudu, trend nam je onda jedina solucija.

moda

Originalnost u mojim radovima zauzima posebno , odnosno prvo mesto. Vizija, od koje sve polazi, preko procesa realizacije, do krajnjeg proizvoda je nešto u čemu najviše uživam.Ovo bih mogla da nazovem – pozitivni stres dok iščekujem krajnji rezultat. Biti originalan, po mom mišljenju , iznad svega znači biti svoj. Ono što nosimo  iznutra, izražavamo spolja na najrazličitije načine, a to je svakako kroz umetnost. Neko to čini kroz ples, neko kroz slikanje, a često i kroz odevanje.

Originalnost i funkcionalnost itekako mogu ići zajedno. Kroz dobar izbor materijala, zajedno sa idejom, to je pun pogodak. Posebno su mi drage odevne kombinacije koje mogu da se nose na više načina, tj.multipraktik varijante.Estetski momenat je najmerodavnija stvar. Dobar i udoban osećaj i to je to. Verovati u sebe  i nositi osmeh zadovoljstva.

moda2

Autorka: Marina Mićanović

Nema komentara

Ostavi komentar