Deda Mrazu

Dragi Deda Mraze,

Odmah da ti kažem, neću te zamarati time da nam pošalješ sneg za Novu godinu, niti da mi spakuješ neki poklon u čarapu. Stare čarape su mi se i onako iscepale, ali bilo je divno koračati u njima.

Neću ti reći ni da te jedva čekamo, jer smo svi pomalo otupeli na lustere svuda po gradu i na selfije ispred džinopaketa na sred Trga.

Nisam ja neki hejter, nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ove godine odbijam da kupujem ukrase. Planiram da popravim stare, da od belih papira napravim pahulje. Nekada staro može da se prepravi, pa bude i bolje nego pre.

Neću ti tražiti ni onog bradonju iz Tićine priče, ali bi bilo lepo da me uputiš u to šta je ljubav. Neki me uveravaju da kako dođe tako i prođe, a ja nemam pojma. Kod mene se to otegne ko gladna godina.

deda-mrazu-blacksheep-rs

Neću ti tražiti ni slatkiše za svu decu, jer vidiš da su ljudi i slatkišima počeli da nalaze zamerke.

Tražim ti samo da svi budu dobri i da budu dobro, ako je to u tvom domenu. „U zdravom telu zdrav duhˮ i ti fazoni. Ne moraju baš svi da budu fitnes instruktori, ali barem neka im srce dobro pumpa. I u ljubavi i ovako.

A i neka se grle. To je mnogo važno. Neka se grle onako kao kada nekoga grliš prvi put. Postoje neki zagrljaji koji se ne zaboravljaju, pa se nadam da ćeš svakome dati po jedan takav.

I obrati pažnju na ove što ti ne pišu, ne zovu te, ne obraćaju ti se. Nemoj se praviti da ih nema i da oni ne misle o tebi. Budi fer i reci im da nisu bili dobri. Ali usput ih nauči da gledaju napred i da ne žale ni za čim.

Neću se ja ljutiti ako se kod mene više ne pojaviš. Neću te vređati, psovati ili svađati se, znaš da nisam taj tip. Možda ću malo biti kenjkava, možda ću ti pijana pisati želje kad im vreme nije, ali ti nemoj da odgovaraš. Pusti pijanu budalu.

Dragi Deda Mraze, hvala ti za sve poklone do sada i za sve buduće koje ćeš podeliti.

Znaš da sam uvek verovala u tebe, sada je valjda vreme da i drugi poveruju.

Iskreno,

Tvoja S.

Ukoliko i ti imaš nešto da poručiš Deda Mrazu, svoje pismo možeš poslati ili dostaviti na adresu: Žorža Klemansoa 16, Beograd ili mejlom na: dedamraz.ovca@gmail.com do 30.12., u podne.
Autorima najšašavijih pisama, po oceni Deda Mraza, slede nagrade i veliki broj iznenađenja 🙂

Autorka: Sanja Janković

Fotografija: pixabay.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.