CRNA OVCA U SRCU I GLAVI, U SNU I NA JAVI

Čekam u redu za šišanje. Na mene je došao red. Hm, gledaju me čudno i duže nego ostale, nešto se dogovaraju, kažu da sam drugačiji. Kažu da je moja vuna druge boje i da se ne uklapam u krdo. Stavili su me sa strane da čekam i budem zamena nekoj drugoj jadnoj ovčici. Ja neću da budem zamena. Ja sam rođen drugačiji.

Opet dolaze, uzimaju makaze i kreću ka meni, zažmurio sam i osetio mrak na tren. Samo sam čuo jedno „štrc“. Svetlost. Pustili su me. Znao sam da im takva vuna ne treba, ne uklapa se, ali su zato uzeli jedan crni pramen da otkriju zašto sam toliko drugačiji.

crna ovca-blacksheep.rs

Otkrili su moj DNK, moj broj hromozoma i moj identitet. Otkrili da imam veliko srce i da ne umem da mrzim. Otkrili su da volim da govorim istinu ma koliko bolna bila. Otkrili su da volim da pomognem u nevolji. Otkrili su da čitam knjige, slušam dobru muziku, idem u pozorišta i gledam dobre filmove. Otkrili su da se drugačije oblačim i hodam. Otkrili su da treniram i da volim da se takmičim sa samim sobom, ne sa drugima, sa sobom. Otkrili su da sam u duši dete koje voli da sanja. Otkrili su da volim da pišem. Otkrili su da volim da se smejem. Otkrili su da volim svoj posao. Otkrili su da volim svoju porodicu i prijatelje. Otkrili su da poštujem tuđa mišljenja i uvek se ugledam na bolje od sebe, ne gore, bolje od sebe. Otkrili su da nisam politički opredeljen, ali da imam stav. Otkrili su da ne volim autoritete i da umem da kažem ne. Otkrili su da zbog svega toga nemam puno pravih prijatelja. Otkrili su da ih ne mrzim zbog toga što su mi uradili. Otkrili su da sam najglasniji kada ćutim.

Shvatili su da mi zavide.

Da, pustili su me odem. Mislili su da su me poslali na mesto gde je večni mrak, a ja sam dobio večnu svetlost. Ispunio sam svoj cilj, ostavio sam trag, tračak nade za bolje sutra. To je bila moja misija.

Ubili su me jer sam ovca drugačije vune, glave i srca, ali nisu ubili moje delo. Dok ima ovaca za šišanje, biće i vune. A šta će biti kada nestane nas, crnih ovčica?

Autor: Ivan Ćirković

Izvor fotografija: blogspot.com, deviantart.com

6 Komentara
 • Anonimni
  Objavljeno 02:18h, 22 novembra Odgovori

  Čarobno..

 • Bokica sam ja
  Objavljeno 02:18h, 22 novembra Odgovori

  Čarobno..

 • Ivan Ćirković
  Objavljeno 08:23h, 22 novembra Odgovori

  Hvala puno. 🙂

 • DB
  Objavljeno 14:50h, 23 novembra Odgovori

  Cast mi je poznavati ovoga coveka. Samo napred!

  • Ivan Ćirković
   Objavljeno 18:38h, 23 novembra Odgovori

   Neizmerno hvala, DB. 🙂

 • Anonimni
  Objavljeno 16:04h, 05 decembra Odgovori

  Oduševljena sam! Pronašla sam se u svakoj rečenici! Odlično! 🙂

Ostavi komentar