Crna ovca nedelje: Regulator

“Regulator” čine Ognjen, Luka, Bogdan, Goran i Jovan. Ovaj alternativni rok bend, nastao 2011. godine u Vrnjačkoj Banji, za kratko vreme ostvario je značajne uspehe: od pobede na Gitarijadi u Požarevcu (2013.), preko finala Zaječarske gitarijade i velikog broja manjih festivala kako u svom rodnom mestu, tako i širom Srbije.

Trenutno iščekuju izlazak svog albuma prvenca, pa smo pomislili da je krajnje vreme da ih upoznate, ukoliko već niste! 🙂

Kako i kada je nastao bend?

 

Bend je, u ovom sastavu i predstavljajući autorski materijal, nastao 2011. godine, ali su trojica od sadašnje petorke već početkom 2010. počeli da rade kao tribute System of a Down-u, nastupajući na lokalnim svirkama, a potom se okrenuli autorskom radu. Novi materijal je zahtevao puniji zvuk i tako je doveden i sadašnji ritam gitarista Bogdan, na mesto bubnjara došao je Jovan i „Regulator“ je rođen.


(Ognjen)

Regulator-blacksheep.rs

Zašto baš “Regulator”?

 

Kao što sam već pomenuo, većina sadašnjeg sastava benda je počela kao tribute System of a Down-u, iz čije je pesme „Cigaro“ došla i ideja za ime benda. Kada se bend okrenuo autorskom radu, u pitanje je došao i opstanak imena „Regulator“. Međutim, kada smo razmislili, taj naziv se apsolutno može primeniti i na sadašnje tekstove i filozofiju benda, jer Regulator predstavlja balans, predstavlja jedan krug, u prirodi, u životu, gde jedno bez drugog ne može, gde svaka akcija ima svoju reakciju. Šta učinimo, ili NE učinimo danas, nekako će se odraziti na naš ili tuđ život sutra, kao i na naše okruženje.


(Ognjen)

Vaši tekstovi bave se prirodom i odnosom čoveka prema istoj, što nije tako čest primer na našoj muzičkoj sceni. Kako ste došli na ideju da je buđenje ekološke svesti upravo ono čime “Regulator” želi (i treba) da se bavi?

 

Nikada nismo puno razmišljali o čemu ćemo da pišemo, jednostavno je došlo samo od sebe. Možda je delom zato što sva petorica dolazimo iz Vrnjačke Banje, prelepog mesta u podnožju planine Goč, puno lekovitih voda, zelenila, pa nam je nekako bilo u podsvesti da pevamo o  prirodi.


(Ognjen)

Dolazite iz Vrnjačke Banje. Da li je i koliko teško boriti se za svoje snove iz unutrašnjosti, uprkos stegama i pomalo ustaljenim normama koje provincija neminovno nameće?

 

Malo mesto ne mora uvek da znači hednikep za neki bend, ili bilo kog umetnika. Mi smo imali sreću da imamo jaku podršku starijih kolega i ljudi koji se bave muzikom u Vrnjačkoj Banji i jako smo zahvalni na tome. Igrom slučaja smo već godinu dana svi u Beogradu i već smo se odomaćili, ali i dalje uvek naglašavamo da smo iz Vrnjačke Banje. Dakle, ko želi, ko ume i ko se trudi može.


(Jovan)

Regulator2-blacksheep.rs

Pokretači ste i učesnici velikog broja festivala i humanitarnih manifestacija u svom mestu. U svetu koji, neretko, pokreće isključivo novac, šta je ono u šta verujete i u čemu pronalazite snagu za takve poduhvate?

 

Zvučaće kao kliše, ali mi se zaista muzikom bavimo isključivo iz ljubavi, i iz neke potrebe za izražavanjem, tako da o novcu nikad  ne razmišljamo, a što se tiče humanitarnog rada, smatramo da je to nešto najnormalnije i najprirodnije što čovek može da uradi.


(Jovan)

Pobeda na Gitarijadi u Požarevcu, finale Zaječarske gitarijade, učešće na Belgrade Demo Fest- u… Šta je ono o čemu “Regulator” sanja danas i ovde?

 

Ono čemu trenutno težimo je da izdamo, a onda sa što širom publikom podelimo naš prvi album, čiji se izlazak očekuje u novembru, a zatim i drugi, s obzirom da imamo puno materijala, tako da, nadamo se da će sve te pesme ugledati svetlost dana u skorije vreme.

(Ognjen)

Zašto ste vi crne ovce?

 

Verovatno postoji mnogo razloga, ali se kao glavni nameće taj što smo u manjini.


(Jovan)

 

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=tNshRWjFjoU[/tube]

 

Hristina Petrović

Fotografije: Regulator

Nema komentara

Ostavi komentar