Crna ovca nedelje: Bitipatibi

Bitipatibi je indie/shoegaze/dream pop bend nastao u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album, “Lešnici divlji” propraćen je veoma pozitivnim kritikama, a ubrzo nakon njegovog izlaska, bend prestaje s radom. No, nakon tri godine, u maju, ove godine, Bitipatibi se vraća na scenu, u nešto izmenjenom sastavu i nastavlja da živi svoj san.

Imala sam tu čast, da o povratku na scenu, novim (i ne samo novim) pesmama i ljubavi, kao osnovnoj temi njihovih tekstova, porazgovaram sa jedinom damom u bendu, Unom Gašić (vokal i klavijature).

bitipatibi1-blacksheep.rs

Kako nastaju vaše pesme? Da li je potrebno da „sve pred sobom (z)gazi niotkuda ljubav“?

Ne, ali se takve nezgode dešavaju, i prilično su urgentne.

Nakon duže pauze, vratili ste se na scenu, u nešto izmenjenom sastavu. Koliko je to uticalo na vaše stvaralaštvo?

Ne mislim da je mnogo uticalo, sem što smo malo odrasliji, bolje se poznajemo, malčice se ozbiljnije radi… Potrudili smo se da se duh nekadašnjih članova benda oseti; album „Lešnici Divlji“ se svira identično na koncertima.

bitipatibi2-blacksheep.rs

Kad na YT pretraživaču ukucamo „Bitipatibi“, direktno stižemo do vas. Nema zabune. Kako je došlo do tog imena? Sem što je zvučno i lako pamtljivo, nosi li sa sobom neku posebnu priču?

Meni “bitipatibi” zvuči nežno, melodično, dečje… malo i neozbiljno. Kada smo Dragan Jovanović (“Crvi”, “Nežni Dalibor”) i ja, rešili da naše igrarije iz muzičkog podelimo sa ostatkom MySpace svemira, moralo je da se smisli ime… Jednog dana, moja mama je izgovorila „bitipatibi“ ­kao komentar na jednu moju situaciju („šta ti bi dete tad… ma bi ti pa ti bi“) i to je bilo to.

Žanrovski, svrstavaju vas u indie/shoegaze/dream pop zvuk, što je i razumljivo, na osnovu prvog albuma. Da li je to stvar konačnog opredeljenja ili jednostavno, trenutnog osećaja?

Trenutno osećanje; najčešće se zbog klavijatura stavlja tag ,,dream pop,,.

Sunđer Bob, Patrik i vi, od peska pravite pesme. Šta radi Lignjoslav, za to vreme? 🙂

Ne želi da se slika.

Pevate o ljubavi na jedan nesvakidašnji, prilično iskren i jednostavan način. U svetu koji nas je učinio komplikovanima (ili smo mi ti koji smo iskomplikovali svet?), koja pitanja muče male Betmene?

Brine ih da li im je ljubav uzvraćena.

Zašto ste vi crne ovce?

Ko kaže da smo crne ovce? 🙂

Razgovarala: Hristina Petrović

Fotografije: Bitipatibi

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.