Četvrtak sa Dunjom: Romantika

Postoje stvari koje nekad izgledaju mnogo lako kad ih samo posmatraš izdaleka, a kad počneš malo bolje da ih zagledaš, onda vidiš da tu ima mnogo raznih komplikovanja i bitnih stvari o kojima treba da se vodi računa da bi sve bilo kako treba. Isto je tako i sa kuvanjem, jer ko se razume bolje u kuvanje, on zna da nije važno samo to što se kuva, nego da su jako bitni i začini koji se stavljaju po malo, al’ su važni da bi ukus bio dobar i da bi se sve pojelo sa uživanjem. Postoje isto i u svim drugim stvarima u životu neke naročite posebnosti koje su kao začini i zbog kojih sve bude mnogo lepše. Za učenje je uvek bitna radoznalost, jer je onda sve lakše i zabavnije, za pevanje je dobro da znaš da pevaš, da se niko ne bi nervirao zbog toga, a za ljubav je najbolji začin romantika.

Ta romantika je nešto kao talenat za smišljanje nekih naročito lepih i zabavnih iznenađenja i svega što bi moglo da se radi da ljubav ne bi postala dosadna. Onaj ko je romantičan uvek ima neke lepe ideje kako da oduševi onog koga voli, a ima i nekih koji su toliko romantični da te njihove ideje nisu samo lepe, nego su i posebne i interesantne. Ti romantični se dosta razumeju u svakakva ljubavna iznenađenja i događanja i sa njima nikad nije bezveze biti u ljubavi, jer oni tu ljubav skoro svaki dan ulepšavaju tim svojim romantičnim idejama, a i rečima, jer ljubav može da se začinjava romantikom i rečima. Nije svakom lako da bude romantičan i ne znaju svi kako to ide, a nije dovoljno samo da se gledaju ljubavni filmovi i listaju isto takve knjige. Lepo je kad, na primer, momak kupi za svoju devojku cvet u cvećari, ali je još lepše i romantičnije kad on sam zasadi mali cvet u saksiju pa ga dugo i sa strpljenjem zaliva i pazi dok ne postane baš lep i šaren, i onda ga tek pokloni svojoj devojci. U takvom događaju ima mnogo više posebnosti, jer to znači da je momak hteo da se više potrudi da iznenadi devojku, i da mu je još bilo i drago zbog toga. Može i devojka da bude romantična, pa da sama napravi kolače za svog momka, a ne da ih kupi ili da joj napravi mama a da ona kaže da ih je ona napravila, a još bi bolje bilo kad bi devojka sama smislila neki recept za kolače kakav još niko nikad nije smislio, pa da to bude baš pravo iznenađenje i jedna naročito romantična stvar.

Dunja

„Dunja je izmaštana devojčica, filozof i mislilac, wannabe life coach i ulični skitač. Takoreći bezgrešno začeta kao glavna junakinja bloga „Skitajući sa Dunjom„, nastavila da živi svoj izmaštani život jer ima još štošta da podeli sa svetom.

Fotografije: weheartit.com

Nema komentara

Ostavi komentar