Budite kul!

Posmatrala sam ih već pola sata. To dvoje koji su sedeli u kafiću. Ona je imala lepu kestenjastu nijansu kose koju ja već godinu dana ne uspevam da izvučem. Ljubičasti prelivi haljine su se mešali sa nervoznim osmesima koje mu je slala. On je takođe bio nervozan. Neprekidno je pokretao usne. U pojedinim momentima je čupkao končić sa košulje.

Nisam uspevala da ih čujem, ali sam ih jasno videla. To dvoje. Koji su bili prvi sastanak. U kafiću.

Statistički gledano, pored ovo “dvoje” je još tri milona “dvoje” na prvom sastanku. U ovom danu. Na ovom svetu.

Statistički gledano, ovo “dvoje” će možda biti taj treći par koji će se videti opet. U nekom drugom danu. U njihovom svetu i razviti sopstveni jezik.

Popila  sam malo kafe i izgovorila: “Jebeš statistiku! Vi zaslužujete priču!”

budite-kul-tijana-banovic-blacksheep.rs

Sijate kao prvi sastanak. Kao ona rečenica iz “Kengura”, kad Sergej Trifunović kaže: “Brate, ona sija”.

Verujem da ćete sijati i kada budete u mraku. Kad se budete zajedno znojili.

Kad očekivanjima kažete da odjebu. Kad vam jedino očekivanje bude da kuvate ručak zajedno, ili da podelite jedno jaje i sto grama parizera.

Đuskajte na kiši i tim sličnim opštim mestima.

Izležavajte se jedan pored drugog. Popunite praznine među vama i u vama. Ne rasporede.

Smejte se kad skontate da jedno od vas dvoje spava u čarapama. Kad  zaboravi tablicu množenja posle četiri piva. Ili kad sluša psihodelični trens. Smejte se.

Jedite pljeskavice sa dosta luka. Mnogo pljeskavica.

Šetajte se kroz muziku, poeziju i romane. Probijajte tonove, reči i rokove.

Idite na kampovanje.

Skačite s padobranom.

Verujem da ćete u nekom skrivenom delu sebe praviti planove – za doručak na Santoriniju, ručak u Barseloni i noć na Ibici. Večeru ćete preskakati zbog tebe draga, jer ćeš se stalno tripovati da si debela. No, staćeš u tu famoznu belu haljinu. A ti, šmekeru, bićeš najzgodniji frajer u fensi odelu. Zvanično ćete se vezati pomoću kravate emocija i nešto čipke. Kad čipka i kravata budu pale na pod, ljubav će pokrenuti malog zigota. Malog, a dovoljno velikog da ga jednog dana odvedete na koncert vaše omiljene grupe. Ili da kamerom zabeležite njegove osmehe, bljuckanja i trčkaranja.

Verujem da ćete biti dovoljno kul da mu ispričate priču o vašem prvom sastanku. Šmekeru, ne zaboravi ljubičastu boju haljine i osmeh kojim te je osvojila, jer će ona uvek pamtiti koliko si bio slatko-nervozan i kako si  čupkao končiće sa košulje. Veruj mi, žene pamte svakojake gluposti!

Budite kul.

Nastavite da koračate i da sijate!

 

Autorka: Tijana Banović

Fotografija: weheartit.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.