Baš odlično!

Budim se rano. Imaću ceo dan za sebe, što je odlično. Navlačim papuče i gledam se u ogledalo, izgledam odlično. Malo sna, a opet odlično. Ima vode u bojleru, baš odlično. Posle kupanja osećam se odlično. U drugoj sobi je neki frajer, što je odlično, daleko od mene, znači odlično. Ne znam ko je, ali deluje obično. Tu su i dalje drugarica i njen dečko, e baš odlično. Oboje spavaju, pa je mir. Odlično. Tišina. Odlično. Idem da skuvam kafu, kuvam je odlično. Šveca napravila topli sendvič, što je odlično. Budim običnog i kažem evo ti kafa, on kaže odlično. Ja kažem bez šećera, on nastavlja sa odlično. Ovo dvoje se meškolje, prekida se mir, e baš odlično. Dečko joj kaže sinoć je bilo odlično. Misle da ih ne čujemo, ali čujemo ih odlično. Hoće kafu, pa na bus, što je odlično. Završiću posao do kraja dana. Odlično. Imate bus za petnaest minuta, oni kažu odlično. Trče na stanicu i stižu ga. Odlično. Završavam sendvič i opet zaspim. Baš odlično.

budis-se-rano-blacksheep-rs

Budim se kasno. Sama sam u sobi i to je užasno. Navlačim papuče i gledam se, izgledam užasno. Mnogo sna i onda se osećaš užasno. Nema vode za novi tuš, što je užasno. Sestra je u kuhinji i kuva mi kafu, a kuva je užasno. Moraćemo negde na has, a mrzi me užasno. Da naručimo, to me smara užasno. U kući je tišina, nervira me užasno. Puštam TV, a tamo samo nešto užasno. Da uradim sad nešto, ispalo bi užasno. Osećam se užasno i nervozna sam užasno. Opet mi se spava. Kako užasno.

Budiš se i osećaš se odlično – užasno – sjajno – bolesno – odmorno – živahno – nesrećno – tužno – voljeno – mrtvo – nadrndano – zlovoljno – čudno – raspalo – srčano – spokojno – bezbrižno – uznemireno – jadno…….

Biraš sam…

Ja sam danas odlično!

Autorka: Sanja Janković

Fotografija: pixabay.com

Nema komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.